default-image

«Μινωικά βήματα» μια νέα πρωτοβουλία για τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης

Πολιτισμός
«Μινωικά βήματα» μια νέα πρωτοβουλία για τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδραστική εκδήλωση γνωριμίας με τον σύλλογο «Μινωικά βήματα»

Ο νέος Σύλλογος «Μινωικά βήματα» με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και της κληρονομιάς της Κρήτης και με αφορμή την ίδρυση του διοργανώνει μια διαδραστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Κρήτη, την Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο οινοποιείο Λυρακάκη στο Αλάγνι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μέσα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που βιώνει όλος ο πλανήτης η συλλογικότητα είναι απαραίτητη ώστε να βγούμε υγιείς και νικητές από αυτό που αντιμετωπίζουμε.

Τα Μινωικά Βήματα αποτελούν ένα σύλλογο που σκοπός του είναι να ενώσει τις παλαιές τέχνες και τεχνικές σε μια τέτοια προσπάθεια προώθησης του Μινωικού πολιτισμού, των τεχνών και των παραδόσεων του νησιού μας

Η ιδρύτρια του Συλλόγου η κα Έλλη Λυραρακη, η μοναδική Ελληνίδα σχεδιάστρια υποδημάτων που έχει ποτέ παρουσιάσει παπούτσια υψηλής ραπτικής στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, ο κύριος Γιώργος Λυραρακης πρόεδρος του οινοποιείου Λυραρακη, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου κος Dorient Evely, φημισμένος αρχαιολόγος, πρώην επιμελητής της βρετανικής αρχαιολογικής σχολής στην Κνωσό και ο σύλλογος Μινωικά Βήματα, μας καλούν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι εμείς που θέλουμε να αναδείξουμε τον πολιτισμό και την άυλη κληρονομιά της Κρήτης σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Κρήτη, τιμώντας το κρασί και τον Κρηταγενή Διόνυσο που έχει μια ιστορία 3.500 χρονών στο νησί μας!

Ομιλήτρια και οικοδέσποινα της βραδιάς θα είναι η κυρία Ιωάννα Καλυψώ Γλύπτη, διακεκριμένη ξεναγός και κειμενογράφος, βραβευμένη από την ελληνική πολιτεία ως γραμματόσημο για την προσφορά της και το έργο της στην Ελλάδα.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμπορευτούμε και να διασώσουμε τις παραδοσιακές μας τέχνες και να τις φέρουμε στο σήμερα με έναν καινούργιο ευρωπαϊκό αέρα!

Γιατί όλα ξεκινούν από την Κρήτη!

Τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό!! Τον μινωικό!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News