Πολιτισμός

«Μελίνα Μερκούρη, 100 χρόνια από τη γέννηση της» έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ανοίγει τις πόρτες στο κοινό από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

Έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό η Έκθεση αφίσας και αρχειακού υλικού με θέμα «Μελίνα Μερκούρη, 100 Χρόνια από τη γέννηση της», που βρίσκεται στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Όπως αναφέρεται την Δευτέρα 15 Ιουνίου θα ανοίξουν οι πόρτες για τους επισκέπτες ενώ το ωράριο λειτουργίας για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι από 10 π.μ. έως 14:00 καθημερινά εκτός Κυριακής.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού του έτους 2020, ως Έτος Μελίνα Μερκούρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Έκθεση αφίσας και αρχειακού υλικού με θέμα, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΉ ΤΗΣ, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της στο κοινό, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, και για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, από τις 10 π.μ. – 2.00 μ.μ., καθημερινά, εκτός Κυριακής, στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Η Έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού του έτους 2020, ως Έτος ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.

Περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές λιθόγραφες και offset αφίσες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστηριότητες της Μελίνας Μερκούρη. Επίσης, δίσκους μουσικής, θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ’ όλο τον κόσμο.

Το υλικό καλύπτει τη χρονική περίοδο 1920 -1994 και φιλοδοξεί να αναδείξει την προσωπικότητα, την πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο και το πολιτικό έργο της Μελίνας Μερκούρη. 

Μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια