Πολιτισμός

Ελεύθερνα και Αρχαιολογικό μουσείο Ρεθύμνου - Έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι το κοινό

Πότε θα ανοίξουν

Την επαναλειτουργία της Προσωρινής Συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου καθώς και του Μουσείου Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας, έκανε γνωστή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρεται, τα δύο μουσεία θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών, από την Δευτέρα 15 Ιουνίου, με το θερινό ωράριο 10:00 έως τις 18:00, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 θα επαναλειτουργήσουν η Προσωρινή Συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου στο κτήριο του Αγ. Φραγκίσκου και το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας, με θερινό ωράριο δηλαδή 10:00 έως 18:00, κάθε ημέρα εκτός Τρίτης.

Στο πλαίσιο σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της διασποράς της COVID-19 και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την λειτουργία των μουσείων ισχύουν οι εξής οδηγίες:

1)Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που συμμετέχουν σε οργανωμένη ομάδα επισκεπτών ορίζεται στα 8 άτομα.

2) Στο χώρο μπροστά από το εκδοτήριο εισιτηρίων προβλέπεται η παραμονή μέχρι 2 ατόμων. Σε περίπτωση επίσκεψης οργανωμένης ομάδας η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται από έναν εκπρόσωπο ή τον ξεναγό της ομάδας, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός μπροστά στο εκδοτήριο.

3) Κατά την αναμονή στο χώρο μπροστά από το εκδοτήριο εισιτηρίων, αλλά και καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής στον εκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες οφείλουν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, που ορίζονται στο 1,5μ. για εξωτερικούς χώρους και στα 2μ. για τον εσωτερικό χώρο του μουσείου.

4) Ενθαρρύνονται οι συναλλαγές με ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

5) Η πορεία εισόδου και εξόδου των επισκεπτών οριοθετούνται με σήμανση στο δάπεδο.

6) Η χρήση μάσκας ή προσωπίδας για τους επισκέπτες και το προσωπικό του Μουσείου είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με την προσωπική τους μάσκα. Το Μουσείο δεν παρέχει το συγκεκριμένο υλικό. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα χωρίς προστατευτικό κάλυμμα προσώπου.

7) Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών στον χώρο της Προσωρινής Συλλογής είναι 24 άτομα, ενώ στο Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας είναι 56 άτομα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρείται απόσταση ασφαλείας 2μ. ανάμεσα στους επισκέπτες.

8) Η ξενάγηση πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύρματα φορητά συστήματα (whisper systems), έτσι ώστε να αποφεύγονται η ηχορύπανση και η όχληση στους επισκέπτες.

9) Η ροή της κίνησης των επισκεπτών εντός και εκτός των εκθεσιακών χώρων εποπτεύεται από το φυλακτικό προσωπικό, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφαλή λειτουργία του  Μουσείου και την αποφυγή συνωστισμού. Οι επισκέπτες και οι ξεναγοί οφείλουν να συμμορφώνονται στις συστάσεις του φυλακτικού προσωπικού.

10) Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, παρακαλούνται οι μεμονωμένοι επισκέπτες και οι οργανωμένες ομάδες που περιηγούνται τον εκθεσιακό χώρο, να σέβονται το χρόνο αναμονής άλλων επισκεπτών που βρίσκονται στην είσοδο, έτσι ώστε να μη διακόπτεται η συνεχής ροή κίνησης και να μην προκαλούνται καθυστερήσεις.

11) Κατά την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών έχουν τοποθετηθεί συσκευές με αντισηπτικό χεριών για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.

12) Το Μουσείο εναρμονίζεται πλήρως με τις υποδείξεις ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια