Πολιτισμός

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας... ανακαινίζεται ζωντανά - Νέα εκθέματα και διαδραστικές εφαρμογές

«Ανακαίνιση» στο ΜΦΙΚ - Πότε ανοίγει και πάλι για μικρούς και μεγάλους

Ξεκίνησε η αναδιοργάνωση των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, λίγο πριν ανοίξει ξανά για μικρούς και μεγάλους! Μάλιστα, η ανακάινιση θα είναι.. ζωντανή για το κοινό, γεγονός το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει από κοντά πως γίνεται η ανακαίνιση ενός μουσειακού χώρου!

Οι εργασίες, που θα διαρκέσουν 1 περίπου χρόνο, περιλαμβάνουν την αναμόρφωση δύο ορόφων με την εγκατάσταση νέων εκθεμάτων, διαδραστικών εφαρμογών και ειδικών κατασκευών με εποπτικό υλικό, σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε πριν από 3 χρόνια από την περιφέρεια Κρήτης.

Μία σύγχρονη μουσειολογική μελέτη που εισάγει την Έκθεση του ΜΦΙΚ-ΠΚ σε μία νέα εποχή

Το ΜΦΙΚ-ΠΚ, ένα από τα πληρέστερα μουσεία φυσικής ιστορίας στη Μεσόγειο, μέσα από την αναμόρφωση του χώρου του επιθυμεί και να αναδείξει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τη φύση της ανατολικής Μεσογείου με έμφαση την Ελλάδα και την Κρήτη, μέσα από μία μουσειακή εμπειρία που παρεκκλίνει από την παραδοσιακή επίσκεψη σε ένα μουσείο, αλλά και να προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει από κοντά πως γίνεται η ανακαίνιση ενός μουσειακού χώρου!

Το έργο έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» κα υλοποιείται με τη συνεχή υποστήριξη και αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης.

Η επαναλειτουργία του ΜΦΙΚ-ΠΚ για το κοινό προγραμματίζεται για το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020.

Για την ανακαίνιση, αλλά και την επαναλειτουργία του Μουσείου, αναφέρει μεταξύ άλλων στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΜΦΙΚ Μωυσής Μυλωνάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια