Πολιτισμός

Cinema

Το 22ο διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους - Très Court στην Κρήτη

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 9:00 μμ, Χανιά, Σητεία και online

Θα πραγματοποιηθεί σε Χανιά και Σητεία την Τετάρτη 10 Ιουνίου καθώς και online

Το διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court φιλοξενείται για άλλη μια χρονιά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Πρόκειται για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, σε Χανιά και Σητεία όπου οι θεατές σε μια διεθνή ψηφοφορία θα αναδείξουν τις καλύτερες ταινίες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση τη φετινή χρονιά προσαρμόζεται στις παγκόσμιες υγειονομικές συνθήκες, με περιορισμένο αριθμό θεατών, αλλά ταυτόχρονα για τους λάτρεις του είδους, θα πραγματοποιείται online προβολή μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Συγκεκριμένα, στα Χανιά θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος» (η είσοδος του κοινού στον χώρο θα γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικές κρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα  www.chania-culture.gr ) και ταυτόχρονα στον Πεζόδρομο «Πάπιες» στο Λιμάνι

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους  Très Court – για μια ακόμη χρονιά – στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα  την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί για όλη την Ελλάδα το διαγωνιστικό 22ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court!

Τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=6BlM3zrSKNU&feature=youtu.be

Χάρη στο ChaniafilmFestival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου στην Ελλάδα θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος – για μια ακόμη χρονιά - σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!

Το Φεστιβάλ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  με  ΤΟ ΚΟΙΝΟ και ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ να παρακολουθεί και να ΨΗΦΙΖΕΙ συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.

Φέτος η διοργάνωση προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες παγκόσμιες υγειονομικές συνθήκες και υλοποιείται  δια ζώσης – για περιορισμένο αριθμό θεατών- σε Χανιά  και Σητεία αλλά ταυτόχρονα  πραγματοποιείται online μέσα από το www.chaniafilmfestival.com για όλους τους φίλους του κινηματογράφου σε όλη την Ελλάδα.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις  9 το βράδυ συντονιζόμαστε για να απολαύσουμε το γρηγορότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου : 44  ταινίες μέσα σε περίπου δύο ώρες! Θα παρασυρθούμε σ'  ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι, αλλά και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, για την ανάδειξη αυτής που θα βραβευτεί με την Επιλογή του Κοινού.

Βλέπουμε, κρίνουμε, Ψηφίζουμε

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020  στις 9:00 μ.μ.

Χανιά, Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ , ( η είσοδος του κοινού στον χώρο θα γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικές κρατήσεις θέσεων μέσα από την ιστοσελίδα www.chania-culture.gr )

Σητεία, Πεζόδρομος «Πάπιες», Λιμάνι ταυτόχρονη Online προβολή ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μέσα από το  www.chaniafilmfestival.com

Το Tres Court έρχεται στην Ελλάδα  από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival  και  με την υποστήριξη:

Της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας    

Των διαδικτυακών Κινηματογραφικών Ομάδων    Σινεφίλ   και  Spoileralert.gr

Του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Του Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων ΚΗΠΟΣ

Της  Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου

Της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Κινηματογραφική Λέσχη του Θεάτρου της Σητείας

Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / chaniafilmfestival για την ανάπτυξη του Très Court καταρχήν στην Κρήτη και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα -τα τελευταία χρόνια - σε 80 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων μέσω ψηφοφορίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια