Το Ιστορικό Μουσείο για τη «Γυναίκα» και το «Παιδί»

Πολιτισμός
Το Ιστορικό Μουσείο για τη «Γυναίκα» και το «Παιδί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Στον  χρόνο των φυσικών αποστάσεων, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συνεορτάζει με όλα τα Μουσεία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) προσφέροντας στον  επισκέπτη ψηφιακή μουσειακή εμπειρία. Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με φετινό θέμα, Μουσεία για την ισότητα: ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή, το Ιστορικό Μουσείο έχει σχεδιάσει μια ψηφιακή προβολή που  αναδεικνύει δύο σημαντικές, μεγάλες ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν βρει τη θέση που τους αρμόζει στον παγκόσμιο μουσειακό χάρτη, τις Γυναίκες και τα Παιδιά.  Με κοινό παρανομαστή την πανανθρώπινη κληρονομιά που, πέρα από τα όρια της Κρήτης, συνοδεύει τον άνθρωπο στην ιστορία του, τα επιλεγμένα εκθέματα  από την Εθνογραφική Συλλογή της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών επενδύονται με ηχητική τεκμηρίωση και υπομνηματισμό  ενόσω μας «αφηγούνται» ιστορίες παράδοσης και πολυπολιτισμικότητας.

Σχεδιασμός προβολής: Αγγελική Μπαλτατζή, Επιμελήτρια Εθνογραφικών Συλλογών ΕΚΙΜ. Μουσική επένδυση: Πεντοζάλης / Ross Daly.

Η α’ προβολή θα είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, ώρα 10:00΄.

Το οπτικοακουστικό υλικό  Γυναίκα / Παιδί  εντάσσεται στην ευρύτερη ψηφιακή δράση  του Μουσείου με τίτλο Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται σε σας, που προσβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου. Περιλαμβάνει προτάσεις για όλους, μικρούς και μεγάλους, στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά  για το ξενόγλωσσο κοινό (σε επιπλέον διαθέσιμες γλώσσες κάποιες ενότητες), όπως: εικονικές περιηγήσεις των Μουσείων της ΕΚΙΜ (Ιστορικού και Αγροτικού  Μουσείου) και  περιοδικών εκθέσεων, ψηφιακές εφαρμογές από τα Αρχεία της ΕΚΙΜ και ψηφιοποιημένες εκδόσεις της ΕΚΙΜ. Επίσης, η ψηφιακή δράση Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται σε σας προτείνει θεματικές παρουσιάσεις των Συλλογών από τους επιμελητές του ΙΜΚ, δημιουργικές κατασκευές  και αφηγήσεις παιδικής λογοτεχνίας από τις μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΚ, βίντεο εκδηλώσεων λόγου που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο με  καταξιωμένους ομιλητές των Γραμμάτων και των Τεχνών, ηχητικά αποσπάσματα  ─που διαβάζουν ηθοποιοί─ από την εκδοτική σειρά Μαρτυρίες της ΕΚΙΜ, εκδηλώσεις  μουσικής,  ΙΜΚ audio spots από τις Συλλογές και τα Αρχεία της ΕΚΙΜ κ.ά .

Η δράση Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται σε σας είναι προσβάσιμη, ήδη από την 13η Μαρτίου 2020, στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Εμπλουτίζεται συνεχώς  και θα ανανεώνεται για όσο διάστημα το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης δεν δέχεται επισκέψεις, όπως ισχύει σε όλα τα Μουσεία της επικράτειας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου COVID-19. 

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται σε σας | Εφαρμογές για όλους 

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται σε σας | Εφαρμογές για παιδιά

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News