Συλλεκτικά γραμματόσημα από φοιτητές για την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Πολιτισμός
Συλλεκτικά γραμματόσημα από φοιτητές για την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνική Προεδρία θα δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Από τις 15 Μαΐου 2020 και για έξι μήνες, η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με κεντρικό θέμα την συμπλήρωση 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πέρυσι, η Ελληνική Προεδρία θα δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Για να τιμήσουν το γεγονός, τα ΕΛΤΑ εκδίδουν συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα στα οποία απεικονίζεται το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας, αποτέλεσμα διαγωνισμού μεταξύ φοιτητών γραφιστικών τεχνών, καθώς και έργο του ζωγράφου και Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκου Κατζουράκη. Το τελευταίο, όπως σημειώνει ο Υπ. Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, στο Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα,  «απεικονίζει τον Παρθενώνα, βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και ένα σμήνος γερανών (ο γερανός κατά την Αρχαιότητα ήταν το πτηνό σύμβολο της Δικαιοσύνης), που ίπταται ανοδικά».       

Την ημέρα ανάληψης της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την χώρα μας, Παρασκευή 15 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 13:00, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ (Αιόλου 100, 1ος Όροφος), θα πραγματοποιηθεί σφράγιση με αναμνηστική σφραγίδα που έχει φιλοτεχνηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News