Χωρίς περιφορά οι εορτασμοί για την ανακομιδή της Κάρας του Άγιου Τίτου

Πολιτισμός
Χωρίς περιφορά οι εορτασμοί για την ανακομιδή της Κάρας του Άγιου Τίτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός φέτος της 54η επετείου ανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου

Η πόλη του Ηρακλείου θα τιμήσει - όπως και κάθε χρόνο - την επέτειο επανακομιδής της Τιμίας Κάρας Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, ωστόσο λόγων των υγειονομικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα γίνει η καθιερωμένη λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου.

Ειδικότερα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Τίτου θα είναι ανοικτός μετά το πέρας των ακολουθιών όλη την ημέρα, έως τις 10 το βράδυ, μόνο για προσκύνηση της Τιμίας Κάρας, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ωστόσο, όπως προαναφέραμε, δε θα γίνει λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου.

Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου ΙΑΚ Μεθοδίου Βερνιδάκη, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου.

Την Κυριακή 10 Μαΐου και ώρα 7 π.μ. θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, ενώ στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός.

Ποιος ήταν

Ο Απόστολος Τίτος, ο οποίος ήταν Έλληνας στην καταγωγή, ήταν πολύ μορφωμένος. Έγινε χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο, με τον οποίο και συνεργάστηκε, στην διάδοση του Ευαγγελίου. Τον ακολούθησε στην Ιερουσαλήμ και κατόπιν επιφορτίστηκε να πάει στην Κόρινθο για να δει την κατάσταση της εκεί Εκκλησίας.

Στην επιστροφή του, συνάντησε τον Απόστολο Παύλο στην Μακεδονία και μετά πήγαν μαζί στην Κρήτη, όπου εκεί ο Παύλος τον έκανε επίσκοπο του νησιού και του είπε να κάνει και ιερείς για όλο το νησί.

Ο Παύλος του έστειλε και την γνωστή προς Τίτον επιστολή, από την οποία γνωρίζουμε, ότι ο Έλληνας μαθητής του Παύλου είναι «τέκνον του γνήσιον». Από την ίδια επιστολή του μαθαίνουμε ότι ο Τίτος είχε λαμπρούς συνεργάτες στην Κρήτη, τον Ζηνά τον νομικό και τον περίφημο Απολλώ. Απεβίωσε το έτος 105 μ.χ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Η φωτογραφία είναι από τον περυσινό εορτασμό)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News