Μαξ φον Σίντοφ: Πέθανε ο ηθοποιός που «έπαιξε» σκάκι με το Θάνατο  

Πολιτισμός
Μαξ φον Σίντοφ: Πέθανε ο ηθοποιός που «έπαιξε» σκάκι με το Θάνατο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν πρωταγωνιστής στην «Έβδομη Σφραγίδα», είχε παίξει στον «Εξορκιστή», στο «Star Wars» και το «Game of Thrones»

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ, που έγινε γνωστός μέσα από τη συνεργασία του με τον Σουηδό δημιουργό Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε μια σειρά κλασικών ταινιών πριν κάνει μια δεύτερη εντυπωσιακή καριέρα στο αμερικανικό σινεμά.

Ο σπουδαιότερος ρόλος του Σίντοφ ήταν αυτός του ιππότη Αντόνιους Μπλοκ στο υπαρξιακό δράμα «Η Έβδομη Σφραγίδα» (1957), όπου παίξει σκάκι με το Θάνατο, αλλά και στις «Άγριες Φράουλες».

Έπαιξε, επίσης, τον Ιησού Χριστό στην «Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965), καθώς και τον ιερέα που τα βάζει με τον διάβολο στον «Εξορκιστή» (1973) του Γουίλιαμ Φρίντκιν, αλλά και τον νευρικό καλλιτέχνη στο «Η Χάνα και οι αδελφές της» (1986) του Γούντι Αλεν.

Τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν τακτικά σε μεγάλες παραγωγές, όπως το «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά» (2011), ένα συγκινητικό δράμα στη Νέα Υόρκη μετά την 11η Σεπτεμβρίου, στο «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει» (2015), αλλά και στη σειρά «Game Of Thrones» ως Three-Eyed Raven.

Υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία «Πελέ ο κατακτητής» (1987) για την οποία κέρδισε υποψηφιότητα Α΄ Ανδρικού Ρόλου, καθώς και για το «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά» (2011) για το οποίο διεκδίκησε το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News