Πολιτισμός

Μελίνα Μερκόυρη: Σπάνιο αρχειακό υλικό του Λευτέρη Λαμπράκη

Η εμβληματική της φυσιογνωμία μέσα από αφίσες, φωτογραφίες και περιοδικά

Την πολυεπίπεδη προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη τιμούν η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, μέσα από την έκθεση αρχειακού υλικού του ηθοποιού Λευτέρη Λαμπράκη για τη σπουδαία Ελληνίδα.    

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη του 2020 από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως έτος Μελίνας Μερκούρη.

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη και το κοινό της Κρήτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητας της που την κατέστησαν εμβληματική .

Ο ηθοποιός Λευτέρης Λαμπράκης, με το πάθος του για τη Μελίνα να γεννιέται από την εποχή που ήταν παιδί και να γιγαντώνεται τα χρόνια που φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου, παρουσιάζει κομμάτι – κομμάτι το πάζλ της ζωής της σπουδαίας Ελληνίδας.

Η έκθεση με τίτλο Μελίνα Μερκούρη 100 χρόνια από τη γέννηση της, εμπλουτισμένη με παράλληλες δράσεις, θα διαρκέσει μέχρι και την έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια