Συναυλία για το Θάνο Μικρούτσικο στο Ηράκλειο - «Το πιο όμορφο απ΄ όλα δεν στο΄ χω πει ακόμα...»

Πολιτισμός
Συναυλία για το Θάνο Μικρούτσικο στο Ηράκλειο - «Το πιο όμορφο απ΄ όλα δεν στο΄ χω πει ακόμα...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Τετάρτη,08 Απρ 2020, 21:00
Κινηματοθέατρο «Αστόρια»
Με τους: Μίλτο Πασχαλίδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστα Θωμαΐδη

Μια συναυλία - αφιέρωμα στο μοναδικό Θάνο Μικρούτσικο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αστόρια».

Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι: Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστας Θωμαΐδης, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Μια συναυλία αφιέρωμα στον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, τον συνθέτη της καρδιάς μας. Αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, άνθρωποι που περπάτησαν μαζί του, θυμούνται και τραγουδούν αγαπημένα κομμάτια του Θάνου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος έντυσε με τη μουσική του τις τελευταίες δεκαετίες της ιστορίας του τόπου, έγραψε τραγούδια που σφράγισαν την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων,  τραγούδια που συνδέθηκαν με γέλια, δάκρυα, όνειρα κι αγώνες. Ο ίδιος δεν επαναπαύτηκε ποτέ αλλά επέμενε ότι «καθήκον μας είναι να ξανακάνουμε γοητευτική την εικόνα του κόσμου που θέλουμε να πάμε. Δεν θέλουμε έναν πλανήτη βάρβαρο»

Το έργο του άντεξε στον χρόνο κι αγαπήθηκε από πολλές γενιές. «Η μουσική και η ποίηση είναι οι δυο διαστάσεις της ζωής μου» έλεγε και μια από τις εμμονές του ήταν να ξεκλειδώσει τον λόγο των ποιητών μέσα από πρωτοποριακή φόρμα κι αξεπέραστες μελωδίες. Και κατάφερε κι έφτασε η ποίηση στα στόματα πολλών ανθρώπων αλλά και βαθιά μέσα στην ψυχή τους  ανοίγοντας πάντα ένα παράθυρο στον κόσμο. Ο ίδιος έζησε τη ζωή του μαχητικά και δυνατά. Μέσα από τη μουσική του, την προσωπική του ζωή αλλά και την κοινωνική του χειρονομία.

«Θέλω να μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους» έλεγε ο ίδιος και τα κατάφερε.  Με τη μουσική του υπήρξε συνοδοιπόρος  στις λύπες, στις χαρές, στα καθημερινά, στα δύσκολα, στη δουλειά και στο ταξίδι. Μοιράστηκε μέσα από τους ήχους του το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου.  Κι αν ο ίδιος δεν θα είναι με τη φυσική του παρουσία πάνω στη σκηνή, τα τραγούδια θα συνεχίσουν να μας ενθαρρύνουν, να μας συντροφεύουν. Τα τραγούδια θα είναι πάντα εδώ. Να μας αποκαλύπτουν τα κρυμμένα και τα θαύματα. Κι ίσως το πιο ωραίο τραγούδι θα είναι αυτό που ως το τέλος θα αντέχει στον  χρόνο και κάθε φορά θα φαντάζει νέο αφού θα μοιράζεται με τον καθένα από μας μια υπόσχεση ευχή: «Κι αυτό που θέλω να σου πω το πιο όμορφο απ΄ όλα δεν στο ΄χω πει ακόμα»

Γιατί η ιστορία δεν γίνεται σιωπή. Γιατί ο μόνος τρόπος που θα ήθελε ο Θάνος να τον θυμόμαστε είναι μέσα από το έργο του,  τραγουδώντας τους ποιητές που τόσο αγάπησε.

Κινηματοθέατρο Αστόρια

Προπώληση στα ταμεία του θεάτρου

Πληροφορίες: T.2810-242272, 2310-842509, 69867133000

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News