Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη παρέλαση με Μαλέσκου και Χρανιώτη

Πολιτισμός
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη παρέλαση με Μαλέσκου και Χρανιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννα Μαλέσκου και Γιώργος Χρανιώτης οι παρουσιαστές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Η εκρηκτική παρουσιάστρια της εκπομπής “Καλό Μεσημέρι” της “ΚΡΗΤΗ TV”, Ιωάννα Μαλέσκου, και ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης θα βρίσκονται στο “τιμόνι” της παρουσίασης της μεγάλης παρέλασης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 1η Μαρτίου.

Ο χρόνος για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή με τους εκατοντάδες καρναβαλιστές, τα εντυπωσιακά άρματα και τους χιλιάδες επισκέπτες μετρά πλέον αντίστροφα, σε μια πόλη που ζει και αναπνέει στον ρυθμό του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Εν αναμονή της μεγάλης παρέλασης, οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού δε σταματούν και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σειρά παίρνει αύριο Πέμπτη η καρναβαλική ποδηλατοπαρέλαση, μεθαύριο Παρασκευή οι Κρητικές Παραδοσιακές Καντάδες, ενώ ακολουθούν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου η παιδική και η νυχτερινή παρέλαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, «για να έχουν την ευκαιρία όσοι το επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο και να ζήσουν από κοντά στους ρυθμούς του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Speed Ferries, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Ρεθύμνου και της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, στηρίζει έμπρακτα τη φετινή διοργάνωση.

Το πλοίο “Olympus” θα αναχωρήσει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου (σ.σ. μεθαύριο), στις 8 το βράδυ, από Πειραιά για Μήλο, Σαντορίνη και Ρέθυμνο, και θα επιστρέψει τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Θα παραμείνει στο λιμάνι του Ρεθύμνου το Σάββατο και την Κυριακή, όπου οι επιβάτες που θα ταξιδεύσουν με τη Sea Speed Ferries θα μπορέσουν να διανυκτερεύσουν στο πλοίο στην καμπίνα της επιλογής τους σε πολύ προνομιακή τιμή».

Δημοσιογραφικά ταξίδια

Επιπλέον, ο ΕΟΤ, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, υλοποιεί press trips σε γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό, με στόχο την προβολή της Κρήτης ως ελκυστικού προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου και ταυτόχρονα την ανάδειξη της πολυποικιλότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ανακύκλωση

Σύμφωνα μάλιστα με την Οργανωτική Επιτροπή, «στο πλαίσιο του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2020, ο Δήμος Ρεθύμνου-ΚΕΔΗΡ, το πρόγραμμα “Κάθε Κουτί Μετράει” και η “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” με την μπίρα “Άλφα” θα προχωρήσουν σε μια πρωτοποριακή δράση ανακύκλωσης, με στόχο τη χωριστή συλλογή των αλουμινένιων κουτιών μπίρας και αναψυκτικών αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Κατά τη διάρκεια και της νυχτερινής αλλά και της μεγάλης παρέλασης του καρναβαλιού, οι επισκέπτες-καρναβαλιστές θα μπορούν να ανακυκλώνουν on the go τα κουτάκια τους στα ειδικά backpacks που θα φοράνε οι εθελοντές της “κινητής” ανακύκλωσης. Επίσης τα πληρώματα των καρναβαλικών ομάδων θα μπορούν να ανακυκλώνουν τα κουτάκια αλουμινίου στους χάρτινους κάδους ανακύκλωσης “Κάθε Κουτί Μετράει” που θα τοποθετηθούν πάνω στα άρματα. Τέλος, γιγάντια γράμματα (190 cm)-κάδοι ανακύκλωσης από μεταλλικό πλέγμα θα τοποθετηθούν στην περιοχή του “Λαβύρινθου” και οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακυκλώνουν τα κουτάκια τους, σχηματίζοντας τη λέξη “RETHYMNO”!

Αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η ANEK Lines και η Blue Star Ferries, ενώ υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της 1ης Μαρτίου θα μεταδοθεί ζωντανά από την “ΚΡΗΤΗ TV”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News