Καρναβάλι Αγίου Νικολάου: Άφθονο γέλιο, κέφι και χορός στο «Funny Run»

Πολιτισμός
Καρναβάλι Αγίου Νικολάου: Άφθονο γέλιο, κέφι και χορός στο «Funny Run»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεψαν την παράσταση οι Φάνης Λαμπρόπουλος και Νικόλας Ράπτης

Μουσική, χορός, μασκαράδες και το αχτύπητο δίδυμο των Φάνη Λαμπρόπουλου και Νικόλα Ράπτη στον πιο αστείο αγώνα... στα χρονικά της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν προχθές Σάββατο το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο. Με αφετηρία την Κιτροπλατεία και μπροστάρηδες δύο από τις πλέον αναγνωρίσιμες κωμικές φιγούρες του διαδικτύου - με χιλιάδες views στο YouΤube και στο κανάλι Netwix με την εκπομπή “Παρασκευάς” - το “Funny Run” προσέφερε άφθονο γέλιο, γεμίζοντας χρώμα και χαρά τον καρναβαλικό Άγιο Νικόλαο.

Τι περιελάμβανε το “Funny Run”; Ο αγώνας... παρωδία ξεκίνησε με τους Λαμπρόπουλο και Ράπτη να σέρνουν τον χορό... Ακολούθησε πομπή από μασκαράδες, οι οποίοι, μετά από μια σειρά αστείων... δοκιμασιών, κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, όπου στήθηκε ένα ξέφρενο πάρτι! Εκεί έγινε και ο καθιερωμένος διαγωνισμός στολής, όπου οι παρουσιαστές με κριτές το κοινό βράβευσαν τις καλύτερες μεταμφιέσεις.

Τι ακολουθεί;

Το πάρτι δε σταματά εδώ. Όλη η πόλη ζει και κινείται στους ρυθμούς του Βασιλιά Καρνάβαλου, που θα κορυφωθεί την Κυριακή 1η Μαρτίου με τη μεγάλη παρέλαση. Το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς ξεκινάει δυναμικά σε θαλασσινό φόντο, αφού θα λάβει χώρα η “Νυχτερινή θαλασσινή παρέλαση”. Το ερχόμενο Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, λοιπόν, στις 6 το απόγευμα, οι ομάδες ντύνονται και μας παρουσιάζουν τις στολές τους μέσα από τα θαλασσινά άρματά τους, σε μια βραδιά που θα κλείσει μουσικά η συναυλία των Γιάννη Βαρδή και Γιώργου Λιανού.

“Η εκδίκηση των κόμιξ”

Το κέφι κορυφώνεται την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι ακριβώς, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Θέμα της “Η εκδίκηση των κόμιξ” και στόχος της να μας παρασύρει σε άλλη διάσταση, με τους αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων να παίρνουν ζωή! Οι καρναβαλιστές, με αφετηρία τη μαρίνα της πόλης του Αγίου Νικολάου, περνώντας από την κεντρική πλατεία με τραγούδι και χορό, καταλήγουν στο λιμάνι για την τελετή λήξης, που δεν είναι άλλη από την καθιερωμένη συναυλία του συγκροτήματος “48 ώρες”.

«Φέτος όλοι Άγιο Νικόλαο!», καλούν οι διοργανωτές.

Υπενθυμίζεται πως οι καρναβαλικές δράσεις, που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Συλλόγου Καφεστιατόρων Δήμου Αγίου Νικολάου. Χορηγός επικοινωνίας του καρναβαλιού είναι ο Όμιλος της “ΚΡΗΤΗ TV”.

Παρέλαση υπό βροχή, με κέφι, μουσική και ζωντάνια!

Ούτε η βροχή στάθηκε αρκετή για να σταματήσει το αποκριάτικο ξεφάντωμα που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Χθες, τη σκυτάλη πήρε η Νεάπολη, όπου στις 3 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Εκατοντάδες μασκαράδες με ευφάνταστες στολές, κέφι και ζωντάνια μετέδωσαν το αποκριάτικο πνεύμα στον κόσμο, που είχε από νωρίς στηθεί για να απολαύσει το καρναβάλι. Εκεί ήταν και η εκρηκτική Μάγκυ Χαραλαμπίδου, η οποία σε ρόλο dj ξεσήκωσε το κοινό με τις μουσικές επιλογές της.

«Το καρναβάλι θέλει κουζουλάδα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, δίνοντας τα εύσημα στους 500 και πλέον καρναβαλιστές, οι οποίοι «με επιμονή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, διασκέδασαν με την ψυχή τους μεταδίδοντας στον κόσμο το κέφι τους. Η Νεάπολη έχει ιστορία 25 ετών στο καρναβάλι. Δε θα μπορούσαμε να μην ενισχύσουμε για μία ακόμη χρονιά την περιφέρεια του δήμου μας και αυτή τη μοναδική διοργάνωση», τόνισε, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους Κρητικούς να δώσουν το “παρών” στη μεγάλη παρέλαση της ερχόμενης Κυριακής 1ης Μαρτίου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News