Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Ξεσήκωσε τους Ρεθυμνιώτες το μουσικό σεργιάνισμα στην παλιά πόλη

Πολιτισμός
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Ξεσήκωσε τους Ρεθυμνιώτες το μουσικό σεργιάνισμα στην παλιά πόλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκπληξη για ζευγάρι νεόνυμφων από τα Χανιά οι κανταδόροι

Με τις καθιερωμένες πλέον αποκριάτικες καντάδες στα στενά του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου, συνεχίστηκαν χθες το βράδυ οι πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού.

Οι κανταδόροι στο σεργιάνισμά τους, ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους μικρούς και μεγάλους σε αλλοτινές εποχές, καθώς αναβίωσαν το έθιμο της παλιάς ελληνικής καντάδας, συμπαρασύροντας στην χαρά και την διασκέδαση τους περαστικούς.

Με τις γνωστές και αγαπημένες ελληνικές καντάδες στα σοκάκια και στους εμπορικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου, συνεχίστηκαν χθες το απόγευμα οι πλούσιες εκδηλώσεις του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού.

Πρόκειται για μία ιδέα που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια και πλέον μετουσιώθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες δράσεις του καρναβαλιού.

Το ραντεβού των κανταδόρων είχε δοθεί το απόγευμα στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη για να ξεκινήσουν το μελωδικό τους σεργιάνισμα στα σοκάκια της παλιάς πόλης με κατάληξη την Μεγάλη Πόρτα.

Στην «πρώτη γραμμή» του μουσικού ταξιδιού ήταν η δημοτική χορωδία Ρεθύμνου και άλλοι μουσικοί της πόλης, όπου μαζί με τις καρναβαλικές ομάδες σιγοτραγούδησαν παρασύροντας στο νοσταλγικό ταξίδι τους δεκάδες πολίτες…

Οι κανταδόροι όμως αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη και για ένα ζευγάρι νεόνυμφων από τα Χανιά, καθώς στην περιήγηση του Κώστα και της Φανής στο ιστορικό κέντρο για τις απαραίτητες φωτογραφίες του γάμου, τους συνάντησαν και σιγοτραγούδησαν μαζί τους.

Αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού είναι η «ANEK LINES» και η «BLUE STAR FERRIES».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News