20'17 by Ilta - Maria: Μία ξεχωριστή έκθεση στην καρδιά της πόλης

Πολιτισμός
20'17 by Ilta - Maria: Μία ξεχωριστή έκθεση στην καρδιά της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ιδιαίτερη έκθεση εμπνευσμένη από προσωπικά βιώματα της ζωγράφου

Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή έκθεση γεμάτη χρώματα και… προσωπικά βιώματα, είναι η έκθεση σύγχρονης τέχνης, με έργα της Ilta maria, της Φιλανδής που ζει το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έλαβαν χώρα το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως και τις 29 Φεβρουαρίου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από Τετάρτη έως και Σάββατο και ώρες 18:00 έως 21:00 στο χώρο La Brasserie, Κοραή 5 στο Ηράκλειο.

Η Ilta maria που κατάγεται από την Φιλανδία και συγκεκριμένα από το Ελσίνκι ζει τα τελευταία δύο χρόνια περίπου στο Ηράκλειο, έχει λάβει μέρος σε τρεις εκθέσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, με έργα τα οποία την χαρακτηρίζουν και είναι κομμάτι του εαυτού της.

Η πρώτη ατομική έκθεσή της στην Κρήτη και τελευταία χρονικά, είναι αυτή που λαμβάνει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες. Η καλλιτέχνης ασχολείται με την pop art τέχνη και όπως εξομολογείται η ίδια στο neakriti.gr, δεν χρησιμοποιεί κάποιο είδος, απλά ζωγραφίζει, ότι της… βγαίνει.

Όπως η ίδια λέει, αγαπάει ιδιαίτερα τα χρώματα και εκφράζεται μέσα από αυτά ελεύθερα, αυτό βέβαια φαίνεται καθαρά και στα έργα της, ενώ από παιδί της άρεσε να ζωγραφίζει, ωστόσο σπούδασε πρώτα μουσική και τραγούδι και μετά ζωγραφική.

Τα τελευταία της έργα συνδέονται όλα μεταξύ τους και είναι εμπνευσμένα από ένα προσωπικό βίωμα που είχε η ίδια και ο τίτλος του είναι «20’17». Οι θεατές που θα επισκεφτούν τον "ζεστό" χώρο που φιλοξενεί την έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να... ταξιδέψουν μαζί της μέσα από τα πολύχρωμα έργα της. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News