Πολιτισμός

«Κυνήγι θησαυρού»: Χιλιάδες Ρεθυμνιώτες αναζήτησαν τον θησαυρό των «Μπουμπούνων»

Σαράντα μία ομάδες αναμετρήθηκαν φέτος στο Ρέθυμνο με πολλούς... δαίμονες

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, χιλιάδες “κυνηγοί” ξεχύθηκαν χθες από νωρίς το πρωί στους δρόμους του Ρεθύμνου, αναζητώντας τον “θησαυρό” που φέτος έκρυψε η ομάδα των “Μπουμπούνων”. Το Κυνήγι - που μετρά ήδη 31 χρόνια ζωής - φέτος προσέλκυσε 41 ομάδες με πάνω από 3.000 ενεργούς συμμετέχοντες. Αργά το απόγευμα της Κυριακής νικητής του παιχνιδιού αναδείχτηκε η ομάδα των “Ανιχνευτών”.

Ειδικότερα, “έβαλαν φτερά” στα πόδια τους και καύσιμα στα οχήματά τους ψάχνοντας να βρουν... ή καλύτερα προσπαθώντας να αναμετρηθούν με τους “Δαίμονες”... Ο λόγος για παραπάνω από τρεις χιλιάδες “κυνηγούς” του Ρεθύμνου, που από νωρίς το πρωί της Κυριακής “όργωναν” την πόλη αναζητώντας τον καλά “κρυμμένο θησαυρό” των “Μπουμπούνων”.

Φέτος το ενδιαφέρον τους μονοπώλησαν οι “Δαίμονες”, τους οποίους και κυνήγησαν για δύο συνολικά ημέρες, με σκοπό να τους καταπολεμήσουν ή και να τους υποτάξουν... 

Σαράντα μία ήταν οι ομάδες που έτρεχαν πάνω-κάτω, ενώ στα αρχηγεία άλλοι φρόντιζαν για την καλοπέραση και άλλοι προσπαθούσαν να λύσουν τον έναν γρίφο μετά τον άλλο, με τη βοήθεια βιβλίων αλλά και του διαδικτύου. Αμέσως μετά, έτρεχαν με την “ψυχή στο στόμα” στο Δημαρχείο που ήταν η βάση των “Μπουμπούνων”.

Το Κυνήγι του Θησαυρού, που μετρά ήδη 31 χρόνια ζωής στο Ρέθυμνο, είναι ένα ιδιαίτερα πνευματικό παιχνίδι που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολόκληρης της πόλης. Οι κυνηγοί προετοιμάζονται μήνες νωρίτερα, ακονίζουν το μυαλό τους, φρεσκάρουν τις γνώσεις τους και δε σταματούν στιγμή να “ξεσκονίζουν” τα βιβλία που αφορούν κυρίως στην τοπική ιστορία και στην παράδοση του Ρεθύμνου.

Σημειώνεται ότι αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Ρεθύμνου είναι η “Anek LINES” και η “Blue Star Ferries”.

Σχόλια