Πολιτισμός

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020: Στο «κόκκινο» για την κατασκευή των αρμάτων

Νυχτερινή «έφοδος» στις αποθήκες των καρναβαλικών ομάδων στο Ρέθυμνο

Ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα πριν από τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Ρεθύμνου και στις αποθήκες του Δήμου, αλλά και των ομάδων, τα άρματα έχουν ήδη πάρει την τελική τους μορφή.

Κάθε λογής εργαλεία έχουν “πάρει φωτιά” και η αγωνία των καρναβαλιστών για να προλάβουν αποτυπώνεται στον φωτογραφικό φακό της εφημερίδας μας, που χθες, κατά τη νυχτερινή “έφοδο” που έκανε στις αποθήκες, “συνέλαβε” τα μέλη των ομάδων επί τω έργω...

Οι καρναβαλιστές, όπως είπαν χαριτολογώντας στη “Ν.Κ.”, τον τελευταίο μήνα έχουν κυριολεκτικά ξεχάσει σπίτια, δουλειές, συζύγους και παιδιά, καθώς και κάθε άλλη κοινωνική υποχρέωση, αφού έχουν πιάσει πριόνια και πινέλα και ανά βάρδιες επιδίδονται στον δικό τους δύσκολο αγώνα δρόμου.

Ωστόσο, δε λείπουν και οι ομάδες που μάλλον είναι πιο... χαλαρές, αφού έχουν αναθέσει σε επαγγελματίες τεχνίτες να τους φτιάξουν αυτό που σχεδίασαν στο χαρτί.

Τα εντυπωσιακά άρματα, πάντως, μαρτυρούν τις ευφάνταστες ιδέες που έχουν και φέτος οι Ρεθυμνιώτες καρναβαλιστές. Σκοπός τους, όπως μας είπαν, είναι να συμπαρασύρουν όλους μας - έστω και για λίγο - στη χαρά, το κέφι, τη διασκέδαση και την καλοπέραση. Και μάλιστα η αρχή γίνεται από τις αποθήκες, από τις οποίες κάθε βράδυ δε λείπει το πλούσιο φαγοπότι.

Τα χρώματα και οι μυρωδιές από τα οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά που κατασκευάζονται τα άρματα είναι και αυτά κομμάτι της ζωής των καρναβαλιστών, που κάθε χρόνο ακούραστοι παραμένουν πιστοί στο πιο τρελό ραντεβού της χρονιάς.

Ζωντανή μετάδοση

Στη φετινή παρέλαση - που θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου και η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της “ΚΡΗΤΗ TV” - θα συμμετάσχουν 38 ομάδες με 26 άρματα και πάνω από 17.000 καρναβαλιστές.

Το κάλεσμα είναι ανοικτό για όλους, ενώ υπενθυμίζεται ότι αποκλειστικοί χορηγοί επικοινωνίας είναι η “AΝΕΚ Lines” και η “Blue Star Ferries”.

 

Σχόλια