Πολιτισμός

Του Μουσείου τα παραμύθια, μήνας Φλεβάρης!

Οι θαμνότοποι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το παραμύθι του Μουσείου την Κυριακή 16 Φλεβάρη, γράφεται από μικρούς και μεγάλους! Μία οικογενειακή δραστηριότητα εμπνευσμένη από τα οικοσυστήματα του Μουσείου, που αναμένει να εκδοθεί τον Σεπτέμβρη του 2020.

Κυριακή 16 Φλεβάρη στις 11:00

Περιεργάζομαι κι εμπνέομαι από τον θαμνότοπο του ΜΦΙΚ!

Ένας κόρακας μαύρος περπατά στη Λιβύη. Ο ύστρικας τρέχει με την όπισθεν και του φωνάζει: «Γρήγορα! Πέτα μέχρι το Πουρνάρι, να βρεις το τσαλαπετεινό και να του πεις...».

Ο κόρακας δεν ακούει τη συνέχεια. Αφηρημένος κοιτάει έναν θάμνο. Του φάνηκε ή όντως είδε έναν κρητικό αγριόγατο;

Ζώα και φυτά των διοραμάτων του Μουσείου σας περιμένουν για να γίνουν οι πρωταγωνιστές του δικού σας παραμυθιού. Μία ιδιαίτερη οικογενειακή δραστηριότητα που φέρνει πιο κοντά γονείς και παιδιά στα μυστήρια της δημιουργικής γραφής. Ακολουθώντας τις λειτουργίες του Vladimir Propp στη Μορφολογία του παραμυθιού, η ομάδα του Μουσείου ετοίμαζε ένα φυλλάδιο πυξίδα. Γονείς και παιδιά ακολουθώντας τα βήματα του φυλλαδίου και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους δημιουργούν το δικό τους παραμύθι!

Το Μουσείο θα συγκεντρώσει τις ιστορίες και τα παραμύθια μαζί με τις ζωγραφιές και θα τα εκδώσει σε ηλεκτρονική μορφή σε έναν συγκεντρωτικό τόμο που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη του 2020! Έχετε όρεξη για γράψιμο και ζωγραφιές;

Η δραστηριότητα περιλαμβάνεται στην τιμή εισόδου του Μουσείου.

Σχόλια