Κυνήγι θησαυρού: 900 παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους!

Πολιτισμός
Κυνήγι θησαυρού: 900 παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενθουσιασμένοι οι μικροί “κυνηγοί”

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, σχεδόν 900 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, που είχαν χωριστεί σε 70 ομάδες, ξεχύθηκαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου που πέρασε στους δρόμους της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, προκειμένου να λύσουν τους γρίφους και να βρουν τον “θησαυρό”, που φέτος έκρυψε καλά η ομάδα των “Μπουμπούνων”.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, με τους “Zodiacs” από το 2ο Δημοτικό να αναδεικνύονται νικητές στο 23ο Παιδικό Κυνήγι και την ομάδα των “Πειραματιστών” στο 5ο Εφηβικό.

Το φετινό κυνήγι εξελίχθηκε και τις δύο ημέρες, με βασικότερη τη χθεσινή, οπότε από νωρίς το πρωί πάνω από 700 παιδιά της Ε’ και της Στ’ τάξης του δημοτικού και άλλοι 200 μαθητές του γυμνασίου έβαλαν “φτερά” στα πόδια τους “οργώνοντας” την παλιά πόλη του Ρεθύμνου...

Οι μικροί “κυνηγοί” που μίλησαν στην εφημερίδα  “Νέα Κρήτη” δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, ενώ - όπως είπαν - ανυπομονούν για την επόμενη διοργάνωση σε έναν χρόνο από σήμερα!

Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά έπαιξαν και έτρεξαν με την ψυχή τους, ενώ ακονίζοντας το μυαλό τους προσπάθησαν να βοηθήσουν τον “Ονείριους” να βρει αυτό που έχασε... Κάτι το οποίο έκαναν τελικά λίγο πριν το μεσημέρι της χθεσινής μέρας οι “Zodiacs” από το 2ο Δημοτικό, που αναδείχτηκαν, όπως προαναφέραμε, νικητές του Παιδικού Κυνηγιού, δίδοντας έτσι τη σκυτάλη ώστε να ξεκινήσει το Εφηβικό.

«Η φετινή λογική της ομάδας μας ήταν να απολαύσουν τα παιδιά ένα απλό “κυνήγι”, ώστε να παίξουν και να ευχαριστηθούν. Σε καμία περίπτωση δε θέλαμε να τα επιβαρύνουμε με επιπλέον γνώσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα το μέλος της ομάδας των “Μπουμπούνων”, Αντώνης Αραμπατζόγλου.

Πάντως, οι δάσκαλοι αλλά και οι γονείς των μικρών “κυνηγών” ήταν όλοι εκεί... Στην πλατεία Μικρασιατών και στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, μόνο σε ρόλο παρατηρητή και φυσικά για να καμαρώσουν τα παιδιά τους, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, και ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, Νίκος Δερεδάκης, «το Παιδικό και Εφηβικό Κυνήγι, που κάθε χρόνο διεξάγεται στο Ρέθυμνο, είναι κάτι το μοναδικό, καθώς έχει πάρα πολλές παιδαγωγικές διαστάσεις και θετικές συνέπειες».

Το επόμενο ραντεβού των μεγάλων - αυτή τη φορά - “κυνηγών” με τον “θησαυρό” είναι το σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου. Οι εν λόγω διοργανώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνου, στις οποίες χορηγός επικοινωνίας είναι η “ΚΡΗΤΗ TV”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News