Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

Οι «Άθλιοι» των 60 συντελεστών και των 9 βραβείων στο Πολιτιστικό

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 9:00 μμ, Αίθουσα “Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού” του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

Από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για το μιούζικαλ “Οι Άθλιοι” του Βίκτωρα Ουγκώ, που θα παρουσιαστεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα “Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού” του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου). Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αντωνάκη.

Οι “Άθλιοι” των 60 συντελεστών και των εννέα πανελλήνιων βραβείων, που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι σε τέσσερις sold out παραστάσεις, άφησαν εκτός θεάτρου εκατοντάδες Ηρακλειώτες, που έχουν τώρα την ευκαιρία να τη δουν, μιας και αυτές οι δύο παραστάσεις είναι οι τελευταίες του έργου.

Έκδοση εισιτηρίων

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

* Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του Πολιτιστικού Κέντρου, ακολουθώντας τον σύνδεσμο

* Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

* Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (στα Λιοντάρια) Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται πως ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος!

Το έργο

«Οι “Άθλιοι” γράφτηκαν για όλα τα έθνη. Δεν ξέρω αν θα διαβαστούν απ’ όλους, όμως εγώ για όλους το έγραψα... Όπου ο άνθρωπος ζει αμόρφωτος και απελπισμένος, όπου η γυναίκα πουλάει το κορμί της για μια μπουκιά ψωμί, όπου το παιδί υποφέρει από αγραμματοσύνη κι από έλλειψη παιδείας, οι “Άθλιοι” θα χτυπούν την πόρτα φωνάζοντας δυνατά: “Ανοίξτε μου! Έρχομαι για σας!”. Στο σκοτεινό σημείο όπου βρίσκεται ο σημερινός πολιτισμός, ο άθλιος ονομάζεται Άνθρωπος, που αγωνιά κάτω από όλα τα κλίματα και τα καθεστώτα, που στενάζει σ’ όλες τις γλώσσες», έγραψε για τους “Άθλιους” ο Βίκτωρ Ουγκώ.

Οι “Άθλιοι” (1862) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα. Πραγματεύεται τις ζωές των πολιτών της Γαλλίας, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους για μία περίοδο άνω των 20 ετών, που περιλαμβάνει τους Ναπολεόντειους Πολέμους, αλλά και τις δεκαετίες που ακολούθησαν. Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην κατάδικου, γνωστού στη φυλακή με τον αριθμό 24601, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, και επιπλέον μελετά την επίδραση των πράξεων του ήρωα για χάρη της κοινωνικής αναγνώρισης. Κατορθώνει να γίνει δήμαρχος μιας πόλης της Γαλλίας, μολονότι σε όλο το έργο καταδιώκεται από τον αδίστακτο αστυνομικό Ιαβέρη. Γνωρίζει τη Φαντίν, η οποία, αφού απολύθηκε από το εργοστάσιο όπου δούλευε όταν μαθεύτηκε ότι έχει ένα εξώγαμο παιδί, κατέληξε στην πορνεία. Πριν πεθάνει η Φαντίν παρακαλεί τον Γιάννη Αγιάννη να φροντίσει το παιδί της, τη μικρή Κοζέτ. Τότε όλα αλλάζουν για τον ήρωα, ακόμα μια φορά...

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια