Πολιτισμός

Παρουσιάζονται οι ανασκαφές των Κυκλάδων

Παρουσία της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Εκδήλωση για την παρουσίαση των πανεπιστημιακών ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Κυκλάδες και το Ιόνιο πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αίθουσα «Ιωάννης Δρακόπουλος», η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης και η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Συντονίζει η Δρ Κουζηνία Κατραμάδου,εμπειρογνώμων, πρεσβευτής σύμβουλος α’, διευθύντρια ΓΓΑΙΝΠ.

Οι παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων των ανασκαφικών έργων θα γίνουν από:

 - Την ομότιμη καθηγήτρια Λυδία Παλαιοκρασσά, για την Παλαιόπολη 'Ανδρου.

- Την ομότιμη καθηγήτρια Νότα Κούρου, για το Ξώμπουργο Τήνου.

- Τον καθηγητή Αλέξανδρο Μαζαράκη-Αινιάνα, για το Βρυόκαστρο Κύθνου.

- Τον αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Σμπόνια, για την Κοίμηση Θηρασιάς.

- Την καθηγήτρια Νένα Γαλανίδου, για το Σπήλαιο του Πάνθηρα Κυθρού.

Ας σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί τις αρχαιολογικές αυτές έρευνες στα νησιά, σε μία γόνιμη και πρωτοποριακή σύμπραξη πολιτείας, επιστήμης και κοινωνίας.

«Με την υποστήριξη των ερευνητικών αυτών έργων, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συμβάλλει στην προσπάθεια παραγωγής πρώτης ύλης, για να γίνει κατανοητή η ιστορία του ελληνικού και ιδίως του νησιωτικού πολιτισμού και οι μεταμορφώσεις των υλικών της τεκμηρίων, στο πέρασμα του χρόνου. Στα ιδιαίτερα νησιωτικά περιβάλλοντα του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, οι πανεπιστημιακοί αρχαιολόγοι με τις ερευνητικές τους ομάδες αποκαλύπτουν αρχαιότητες και μνημεία, και αφήνουν στα νησιά μας μια πολύτιμη εκπαιδευτική και αναπτυξιακή παρακαταθήκη» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάννα Καλογήρου.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια