Πολιτισμός

Ρένα Πετροπούλου: Η «γυναίκα από βελούδο» μιλάει για την κατάθλιψη

Οι δυσκολίες την έκαναν πιο δυνατή

Με απίστευτη δύναμη ψυχής βγαίνει από τη σιωπή και τη μοναξιά της μετά από 4 χρόνια

Ποδαρικό, στην εκπομπή, «Βραδινές ιστορίες» - της νέας χρονιάς -, έκανε η Ρένα Πετροπούλου.

Γυναίκα από βελούδο, που η ζωή δεν της χαρίστηκε, η Ρένα Πετροπούλου, παρά τις δυσκολίες, πάντα έβρισκε τη δύναμη να σηκώνει ψηλά το κεφάλι ψηλά και να στέκεται ξανά στα πόδια της.

Η Ρένα Πετροπούλου Κουντούρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε σχέδιο μόδας. Έγινε όμως γνωστή ως συγγραφέας, με 17 βιβλία στο ενεργητικό της. Χωρίς ενδοιασμούς και ταμπού μιλάει ανοιχτά για τα πάντα, εκτίθεται, πληγώνεται και θυμάται…

Στην πιο ειλικρινή συνέντευξη, που έχει δώσει ποτέ, λέει στον Στέλιο Ζερβό τη δική της ιστορία. Βγαίνει... από τη σιωπή και τη μοναξιά της μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια και εξομολογείται στο Στέλιο και τις «Βραδινές ιστορίες».

«Μαλακώνει» όταν αναπολεί αγαπημένα της πρόσωπα και στο τέλος αφοπλίζει με την ειλικρίνεια της όταν λέει ανοιχτά για τη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη.

«Η ζωή μας κάνει πιο δυνατούς, παρά τα απρόβλεπτα και τις δυσκολίες», σχολιάζει ο Στέλιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης κι εκείνη συμφωνεί απόλυτα. Η Ρένα Πετροπούλου βίωσε από τα παιδικά της χρόνια συγκλονιστικά γεγονότα.

Τα βιώματά της ήταν και αυτά που την στιγμάτισαν και την «βοήθησαν» να γράψει, όπως η ίδια εξομολογείται. «Οι περισσότεροι συγγραφείς καταθέτουν κομμάτια του εαυτού τους και των βιωμάτων τους μέσα στα βιβλία τους και δη στην ποίηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια.

Με απίστευτη δύναμη ψυχής, μιλάει για την κατάθλιψη που βίωσε, για τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της και την στήριξαν και την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται, για το ρόλο που έπαιξε η… θάλασσα στη θεραπεία της.

Η ίδια αισθάνεται απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά της όλο αυτό του διάστημα που βίωνε την κατάθλιψη. «Είναι φρικτό να την βιώνεις», όπως χαρακτηριστικά εξομολογείται στον Στέλιο. «Είναι φρικτό να είσαι κλεισμένος μέσα "στο καβούκι σου!"». 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια