Πολιτισμός

«Η Κρήτη του Ερωτόκριτου»: Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία & την παράδοση

Ένα ταξίδι που γοητεύει και συγκινεί!

Μία ταινία μικρού μήκους... γεμάτη από Κρήτη!

Περισσότερα από 16 λεπτά γεμάτα... Κρήτη με τη σφραγίδα του Τυμπακιανού Μιχάλη Μαρακομιχελάκη και του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών οργάνων Κρήτης και την ευγενική χορηγία των «Μινωικών Γραμμών».

Παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής με κάθε επισημότητα η υπέροχη ταινία μικρού μήκους «Η Κρήτη του Ερωτόκριτου» βασισμένη στο εξαιρετικό σενάριο και τη μουσική επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του συνόλου Νυκτών και Τοξοτών οργάνων Κρήτης κ. Μιχάλη Μαρακομιχελάκη και τη σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία, όπως αναφέρει το messaralive.gr, στην οποία ξεχωρίζουν με τη συμμετοχή τους τα μέλη της σχολής ΜΑΕΣΤΡΟ, έχει έντονο άρωμα Μεσαρας, σε περιοχές της οποίας πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, με το Καμηλάρι, τον Αφραθιά και το Ζαρό να έχουν την τιμητική τους.

Λίγα λόγια για την ταινία

1643 μ.Χ.: Η Κρήτη της Αναγέννησης ευημερεί και ακμάζει. Η καθημερινότητα των Ενετών και Ενετοκρητικών αστών της εποχής αλλά και των φτωχότερων χωρικών έχει ένα κοινό παρονομαστή… Το τραγούδι με την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.

Ο απεσταλμένος περιηγητής των Ενετών αποβιβάζεται στην Κρήτη. Σε μια έπαυλη συναντά την όμορφη ενετοκρητικοπούλα και με την πρώτη ματιά κλέβει την καρδιά της, εκπλήσσεται όταν παίρνει στα χέρια του το χειρόγραφο του ποιήματος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Ταξιδεύοντας ξαφνιάζεται με αυτό που συναντά.. όλοι με μεγάλη ευκολία τραγουδούν και απαγγέλουν τα κατορθώματα του Ερωτόκριτου. Φτωχούς και πλούσιους τους ενώνει το τραγούδι. Όλες οι ασχολίες των κατοίκων του νησιού συνοδευμένες(δεμένες) με τη μουσική υπόκρουση της ωραιότερης ιστορίας της Κρήτης.

Μια ιστορία τόσο δυνατή που κατάφερε να διαβάζεται και να τραγουδιέται μες τους αιώνες και να φτάνει μέχρι τις μέρες μας στη σύγχρονη Κρήτη. Έτσι το ταξίδι συνεχίζεται.. ίσως οι άνθρωποι πρωταγωνιστές της ζωής να αλλάζουν,

Στιγμές και γεγονότα του παρελθόντος να μην φτάνουν πάντα στο παρόν, αν και στο δικό μας σενάριο ο ταξιδιώτης μας το κατάφερε, υπάρχουν όμως στιγμές στο χρόνο που δεν σβήνουν ποτέ απλά υπάρχουν, ταξιδεύουν μαζί μας και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι σαν άνθρωποι.

Μια τέτοια στιγμή στο χρόνο και το αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση καθώς και παρακολουθήστε την ταινία στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια