Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

«Αχ, η Ξενιτιά…»: Μουσικό αφιέρωμα στους Έλληνες μετανάστες και πρόσφυγες

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, 9:00 μμ, Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μουσικές και τραγούδια αγαπημένα, που συνομιλούν με κείμενα πρωτότυπα και ιστορίες συμπατριωτών μας

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσιάζει τη  μουσική παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά…» του καλλιτεχνικού σχήματος ΩΔΗπόρος, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στις 21:00, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Μια παράσταση – αφιέρωμα στους Έλληνες μετανάστες και πρόσφυγες, στους απογόνους του Οδυσσέα και του Ιάσωνα, τους άνδρες και τις γυναίκες που συνέβαλαν αποφασιστικά με τη δουλειά τους στο οικονομικό θαύμα πολλών χωρών, μαζί και δίπλα σε άλλους λαούς, του νότου κυρίως. Ειδικά, τους τελευταίους δυο αιώνες, που η φτώχεια και οι πόλεμοι τους έφεραν στα πέρατα της Γης, αλλά και στις θάλασσες, των Ελλήνων οι κοινότητες έγραψαν την δική τους ιστορία.

Αυτήν την ιστορία η παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά…» θέλει να αφηγηθεί με όπλα το τραγούδι και το λόγο. Μουσικές και τραγούδια αγαπημένα, που συνομιλούν με κείμενα πρωτότυπα και ιστορίες συμπατριωτών μας από το Ντίσελντορφ ως την Κολωνία, το Σίδνεϊ και τη Νέα Υόρκη ως το Μπουένος Άιρες το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Σμύρνη και την Τασκένδη. Από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη άλλωστε, όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις Έλληνες!

«Αχ, η Ξενιτιά…» Ευχή και κατάρα. Κατάρα και ευχή για τα παιδιά ενός κατώτερου θεού;

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

Κείμενα: Νίκη Τρουλλινού

Σκηνικά κοστούμια: Άννα Χιλετζάκη

Αφίσα: mosquito A&D

Βίντεο: Δευκαλίων Μανιδάκης

Ερμηνεία: Ανδριανή Κυλάφη

Τον ΩΔΗπόρο απαρτίζουν οι:

Αντώνης Νικολιδάκης: ακορντεόν

Άρης Κουτεντάκης: μπουζούκι, κιθάρα

Γιάννης Κιαγιαδάκης: πιάνο

Γιώργος Κριτσωτάκης: τραγούδι, κιθάρα

Ζαχάρης Δραμουντάνης: μπάσο

Κώστας Σφακιανάκης: μπουζούκι, τραγούδι

Μαρία Ιερωνυμάκη: τραγούδι

Διάρκεια παράστασης 130 λεπτά.

Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 10 και 12 ευρώ (γενικής εισόδου) και 8 ευρώ (μειωμένου) έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ

Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια