Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα «ζωντανεύει» στη σκηνή του Ηρακλείου

Πολιτισμός
Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα «ζωντανεύει» στη σκηνή του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη θεατρική ομάδα «σβούρα» θεάτρου τέχνη

Η θεατρική ομάδα «σβούρα» θεάτρου τέχνη, για ακόμα μία χρονιά ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών και της φαντασίας!

Για τη νέα χειμερινή σεζόν 2019 - 20 παρουσιάζει μία παράσταση βασισμένη, στο αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους διήγημα, της μεγάλης μας συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, «Παραμύθι χωρίς όνομα»

Η παράσταση κεντρίζει το ενδιαφέρον και είναι το ίδιο διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο γέρος βασιλιάς Συνετός πεθαίνει και αναθέτει στον γιο του, τον νέο βασιλιά Αστόχαστο να κυβερνήσει τη χώρα. Ο βασιλιάς Αστόχαστος και η γυναίκα του, βασίλισσα Παλάβω με τον αντικαγκελάριο και τους παλατιανούς συμβούλους ρίχνουν έξω τη χώρα η οποία πτωχεύει. Τότε αναλαμβάνει το βασιλόπουλο, ο γιος του Αστόχαστου...

Μόνο όταν αλλάξουμε τον εαυτό μας, μπορούμε να εργαστούμε όλοι μαζί με σύνεση και τιμιότητα για να βελτιώσουμε την ζωή μας και να αλλάξουμε την χώρα…

Η ευαίσθητη συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, επίκαιρη όσο ποτέ, μας ταξιδεύει σε μια χώρα γεμάτη από, μύθους για την παλιά της δόξα και αίγλη και ταυτόχρονα γεμάτη από χρώματα, φως και αγάπη για την πατρίδα μας, την πατρίδα της που τόσο πολύ αγάπησε, που τόσο πολύ πίστεψε σ’ εκείνη, που την ευεργέτησε και που για πάντα θα μείνει στ’ αυτιά όλων ο ήχος της αγάπης για μια κοινωνία ελεύθερη, γεμάτη από το φως και τη μαγεία των παραμυθιών της.

Η παράσταση ταξιδεύει και παρουσιάζετε στα σχολεία της Κρήτης.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι:

Μαρία: Κατερίνα Βρέντζου

Βασιλιάς Αστόχαστος: Γιάννης Πανταγιάς

Βασίλισσα Παλάβω: Έλενα Λιόγκα

Πρίγκιπας: Ιπποκράτης Καραντώνης

Αντικαγκελάριος – Φανούρης – Στρατιώτης: Αναστασία Σεληνιωτάκη

Συντελεστές συνεργάτες:

Κουστούμια: Στέλλα Χαιρέτη

Μουσική επιμέλεια: ‘’σβούρα’’

Ειδικές κατασκευές: Μαρία Γρεκού

Χορός - κίνηση διδασκαλεία : Ρενή Παπαδάκη Πλουμίδου

Επιμέλεια σκηνικών: Γιάννης Μοσχονάς

Grafiti: Χάρης Βαθιανάκης Μακέτες αφίσα : MKS διαφημιστική Κατερίνα Μεταξαράκη

Φωτογραφία: Νίκος Λουκάκης

Σκηνοθετικές οδηγίες: Γιάννης Πανταγιάς

Ο Γιάννης Πανταγιάς μεγάλωσε και τελείωσε τα σχολικά του χρόνια στις Μοίρες Ηρακλείου.  Κατοικεί και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει σπουδάσει στην Αθήνα εφαρμοσμένες τέχνες στο τμήμα της γραφιστικής. Παρακολούθησε το τριετές Εργαστήρι υποκριτικής τέχνης του Αντώνη Διαμαντή και πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την τέχνη του Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο Αθηνών, το Απλό Θέατρο Ηρακλείου, την Θεατρική ομάδα των Αλατσατιανών, την πολιτισμική κίνηση Τριήρης, την Θεατρική  ομάδα  του  δήμου  Γαζίου,  το θέατρο Μορφές, το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας   τον  Όμιλο βρακοφόρων Κρήτης και την Θ.Ο.Κ.Ν.Η.

Άρχισε την ενασχόληση του ως ηθοποιός στο θέατρο το 1999.  Έκτοτε έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Αρκομανείς», «Η δολοφονία του  Ζαν Πολ Μαρά», «Η βεγγέρα», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ, «Βάκχες» του Ευριπίδη, «Μυθομανείς», «Γιορτινή μέρα», «Δέκα με φόνο», «Ο πύργος του Φρανκεσταϊν», «οι πανουργίες του Μπερτόλδου»,  «Τρικυμία» του Σαίξπηρ. Συμμετείχε στην παιδική σκηνή του θεάτρου Μορφές στα έργα «Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι», «Περσέας και Ανδρομέδα», «Ο μικρός πρίγκιπας» και «Αν εσύ ήμουν εγώ». 

Σκηνοθετικές «προσπάθειες:

Τον Ιούλιο 2013 σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση «Η λυγερή»  και τον Οκτώβριο 2014 «Το καμίνι του Αρκαδίου» το 2015 την «Ηλιογέννητη»  το 2017 «Ο Ντελικανής» για τον Όμιλο βρακοφόρων Κρήτης. Τον Ιούλιο 2015 την θεατρική παράσταση

«Ω φως των οφθαλμών μου» και το 2017 «Εύα σημάνει Ζωή» για λογαριασμό του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας.      

Το 2010 πήρε μέρος στην τηλεοπτική  σειρά  «Το νησί», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Victoria Hislop.

Ταινίες μικρού μήκους:

«Αδέσποτος καιρός» και «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Ταινία μεγάλου μήκος:

«Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη.

Συγγραφικά έργα:

«Το αστέρι της Βηθλεέμ» παιδικό διήγημα, «Οι μαργαρίτες του χιονιού» παραμύθι, «Ω! φώς των οφθαλμών μου» θεατρικό έργο και «Συζήτηση περί χυδαιότητας» θεατρικό μονόπρακτο.

Στην παράσταση  «Συζήτηση περί ματαιότητος» απέσπασε το βραβείο Α ανδρικού ρόλου  στους Παγκρήτιους θεατρικούς αγώνες.

Το 2018 για λογαριασμό του δήμου Ηρακλείου σκηνοθέτησε δράσεις δρόμου για την παν ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Απέσπασε 1) Πανελλήνιο βραβείο και 1) Πανευρωπαϊκό βραβείο. 

Το 2016 δημιούργησε την θεατρική ομάδα ‘’σβούρα’’ θεάτρου τέχνη.

Με τη ‘’σβούρα’’ παρουσιάζει παιδική σκηνή όπου σκηνοθετεί και παίζει στα παραμύθια ‘’Οι μαργαρίτες του χιονιού’’ και ‘’Ο γατο-πατέρας’’, ‘’τά καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα» και  ‘’παραμύθι χωρίς όνομα’’ της Πηνελόπης Δέλτα.

Είναι μέλος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών (ΣΕΗ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News