Αυλαία για το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» με πολλές και ωραίες εκδηλώσεις

Πολιτισμός
Αυλαία για το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» με πολλές και ωραίες εκδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,04 Ιαν 2020, 17:00
«Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»
Οι εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» ολοκληρώνονται τη Δευτέρα

Με τζαζ μουσική αλλά και με ποπ, ροκ και alternative ακούσματα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο “Χριστουγεννιάτικο Κάστρο” το τελευταίο σαββατοκύριακο των εορτών.

Αναλυτικότερα, σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 5 το απόγευμα θα διαβαστεί η παραμυθοϊστορία “Τα καπέλα της Χιονοχώρας” από το κέντρο μελέτης “Μελετούληδες”, ενώ την ίδια ώρα οι “μικροί κατασκευαστές” θα φτιάξουν στεφάνια, χιονάνθρωπους με καπέλα και χιονάνθρωπους από κουμπιά και μανταλάκια.

Στις 6 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή θα ανέβει η νεανική παρέα των “Lunar Waves” με ποπ, ροκ και alternative ακούσματα! Στις 8 το βράδυ, στην κεντρική σκηνή το κοινό θα απολαύσει τζαζ μουσική με το quarteto “Anamnisis”. «Όταν σμίγουν τέσσερις νέοι, εξαιρετικοί μουσικοί από τη Δανία, την Ιταλία, την Κορέα και την Κρήτη, σε μια μπάντα με ελληνικό όνομα!», αναφέρεται για το κουαρτέτο στη σχετική ανακοίνωση.

Αύριο Κυριακή

Τα ήθη και τα έθιμα των Φώτων, μουσική και παραμύθια είναι ανάμεσα στις εκδηλώσεις του “Χριστουγεννιάτικου Κάστρου” αύριο Κυριακή. Συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα η συγγραφέας Ε. Μαθιουδάκη θα αφηγηθεί το παραμύθι “Ο Ζαχαρίας και η νεράιδα σοκολατένια”. Την ίδια ώρα οι νεαροί “Roll the Dice” θα διασκεδάσουν το κοινό με ροκ μπαλάντες!

Στις 6:30 το απόγευμα η ομάδα “Eco Voice” θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες οικολογικές κατασκευές και το “Πείραμα κλιματικής αλλαγής”.

Στις 7 το απόγευμα η Κωνσταντίνα Χατζηδάκη θα μιλήσει για τα ήθη και τα έθιμα των Φώτων, ενώ στις 8.30 το βράδυ, στην κεντρική σκηνή, θα ακουστούν αγαπημένα ελληνικά και ξένα κομμάτια με τους Πελαγία Μουρούζη και Τερέζα Κρητικού με τη συνοδεία του Ν. Κανακάκη!

Τα Θεοφάνια

Με μελωδικό τρόπο ολοκληρώνονται μεθαύριο Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις του “Χριστουγεννιάτικου Κάστρου”, που επί 38 ημέρες είχε στηθεί στην “καρδιά” της πόλης του Ηρακλείου... Το “Χριστουγεννιάτικο Κάστρο” σκόρπισε χαρά και χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών που πέρασαν τις πύλες του όλο το χρονικό διάστημα των γιορτών, αλλά και εκείνων των παιδιών που πέρασαν τις ημέρες των Χριστουγέννων στο νοσοκομείο.

Τελευταία ημέρα λειτουργίας του “Χριστουγεννιάτικου Κάστρου” και αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας προβλέπει κεράσματα αποχαιρετισμού από τα “Ξωτικά” του “Χριστουγεννιάτικου Κάστρου”, ενώ στις 6 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή θα πραγματοποιηθεί η συναυλία “Από Σπόντα”, με τα παιδιά του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου!

Στις 8 το βράδυ η μοναδική Klaudia Delmer, με τον Γ. Σχοινά στο πιάνο, έρχεται από την Αθήνα μόνο για να ρίξει την αυλαία με τον πιο μελωδικό τρόπο... Με τραγούδια παραδοσιακά, έντεχνα, ξένα και ελληνικά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News