Πολιτισμός

Ξυλοπόδαροι, ζαχαρωτές μαντινάδες, κεράσματα, παραμύθια και ακροβατικά στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το επόμενο τριήμερο

Εντυπωσιακές οι εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»  από το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου έως και την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Πλουμιστά παραμύθια, παιγνίδια, ζαχαρωτές μαντινάδες, χορός και τραγούδια είναι στις εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/). Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας το τελευταίο Σάββατο του 2019, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου είναι:

10:00-12:00: «CΙNE-Κάστρο Ξωτικών»: προβολή της ταινίας «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια» -Πρόγραμμα ESTIA από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

11:00: «Κεράσματα»: «ζαχαρωτές μαντινάδες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστολιανών

12:00: Στην κεντρική σκηνή, η Παιδική και Νεανική Χορωδία Π. Ε. Ηρακλείου σε εορταστικό πρόγραμμα. Δ/νση Λ. Χατζηγεωργίου. Μία συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

 11:00-13:00: «Καλεσμένοι»: Ευφυή παιχνίδια στρατηγικής  με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά Ηρακλείου. Και παζλ ευχών!

13:00-13:30: Στην κεντρική σκηνή, Χριστουγεννιάτικη zumba kids και zumba kids junior με την Σύλβια Καζαντζιάν!

17:00: «Κεράσματα»: «ζαχαρωτές μαντινάδες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστολιανών

17:00-18:00: Στην κεντρική σκηνή,  χριστουγεννιάτικες latin χορογραφίες από τη σχολή χορού "Infinity  dance  project". Επιμέλεια Σ. Σπυροπούλου.

17:00-20:00: «Καστρολογήματα»: Α. Παραμυθοϊστορία «Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη, περαστικά» από το κέντρο λογοθεραπείας «Εν Λόγο… Θεραπεία», Π.Στεργιάκη/ Β. Απίθανες ευχετήριες κάρτες και στολίδια για τον αρρωστούλη Άγιο Βασίλη από τους «Μικρούς κατασκευαστές»

18:00: «Καλεσμένοι»: Η Θ. Ασαργιωτάκη συγγραφέας/ εικαστικός αφηγείται το παραμύθι «Παξ, το ξωτικό της ειρήνης» με συνοδεία videoart και εικαστική δράση.

18:30-19:30: Στην κεντρική σκηνή, Πλουμιστά Παραμύθια για δώρα και ευχές των γιορτών και ιστορίες αγάπης ανθρώπων. Η δράση ολοκληρώνεται με εικαστικό και μουσικοκινητικό εργαστήρι. Επιμέλεια-Αφήγηση, Ε. Ορφανουδάκη. Μουσική-τραγούδι, Α. Φανουράκης.

18:00-20:00:Στην Πλατεία του Κάστρου: Οι  Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης καλούν τους μικρούς επισκέπτες του Κάστρου να λάβουν μέρος  σε πρωτότυπα «άπαιχτα παιχνίδια»

20:00: Στην κεντρική σκηνή, ο Μάνος Μαλαξιανάκης και οι μουσικοί του για τραγούδι και χορό!  Μαζί του: Ηλ. Κιθάρα- Στέλιος Λαδόπουλος,  βιολί -Σταύρος Νταουντάκης, μπάσο- Κώνσταντινος Τάσιας, τύμπανα- Κώστας Πάντας.

 

 

 

 

 Οι εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» την τελευταία Κυριακή του χρόνου

Για μικρούς και μεγάλους και πάντα με όλες τις δράσεις δωρεάν είναι οι  εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/) και την τελευταία Κυριακή του 2019. Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου είναι:

11:30-13:30: Οι  Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης καλούν τους μικρούς επισκέπτες του Κάστρου σε πρωτότυπα «άπαιχτα παιχνίδια»

12:00: Στην κεντρική σκηνή, τραγούδια με τη Χορωδία των Μικρασιατών του Μεγάλου Κάστρου!

17:00-19:00: «Cine-Κάστρο Ξωτικών»: «1,2,3, και σου φτιάχνω μια ταινία!». Κινηματογραφικό εργαστήρι. Εισηγητής: Μ. Κριτσωτάκης

18:00: «Κεράσματα»: Μαγειρέματα από τον Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσού και μια Βασιλόπιτα από την Κωνσταντίνα Χατζηδάκη.

18:00-19:00: Στην κεντρική σκηνή, Χορογραφίες Salsa bachata από τους μαθητές της σχολής χορού "I dance". Eπιμέλεια: Γ. Τσιμπίδης.

18:00-20:00: «Καστρολογήματα»: «Χριστουγεννιάτικες οικολογικές κατασκευές» και το  «Πείραμα κλιματικής αλλαγής» από την Ομάδα Eco Voice

20:30: Στην κεντρική σκηνή,  Λαϊκό πάλκο με γνωστά τραγούδια των Γ. Ζαμπέτα, Α. Καλδάρα, Α. Πάνου, Μ. Χιώτη κ.ά. Με τις φωνές των: Μαριέλα Βιτώρου, Γ. Βεριδάκη, Μ. Ηλιάκη και το πιάνο του Γ. Κιαγιαδάκη

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

Ξυλοπόδαροι, ακροβατικά, παιγνίδια στρατηγικής, γλυκά, χοροί και τραγούδια «κλέβουν» και πάλι την παράσταση στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/). Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου είναι:

10:00-22:00: «CΙΝΕ-Κάστρο Ξωτικών»: Προβολή ταινίας: «Το αγόρι και ο κόσμος» -Πρόγραμμα ESTIA από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

11:00-13:00: «Καλεσμένοι»:  Τα φυτά των Χριστουγέννων στο στερεοσκόπιο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης… Φτιάχνοντας κάρτες και στολίδια για ένα ξεχωριστό Δέντρο των Ευχών!

17:00-17:30: Στην κεντρική σκηνή, ο Ξυλοπόδαρος από το Circus Camino παίζει με κορίνες και σπαθιά και φωτογραφίζεται με τους επισκέπτες του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

17:30-18:30: Στην κεντρική σκηνή, τσίρκο παράσταση με ακροβασία και ζογκλερικά από το Circus Camino!

17:00-19:00: «Καλεσμένοι»: Ευφυή παιχνίδια στρατηγικής  με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά Ηρακλείου. Και  γιορτινό παζλ!

17:30: «Καστρολογήματα»: «Ευχές από την Ανατολή»- Πρόγραμμα ESTIA από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

18:00: «Κεράσματα»: τρουφάκια από τον Σύλλογο Γυναικών Μαλεβιζίου «Μαλβαζία»

19:00-20:00: «Project Error», pop, rock και alternative ηχοχρώματα από το Lab Music Education.

20:30: Στην κεντρική σκηνή, Live με τον Σταύρο Κυριακάκη. Διασκευές και αναφορές σε γνωστά αγαπημένα τραγούδια! Στη σκηνή μαζί του φέτος οι: Σταύρος Κυριακάκης (φωνή-ντραμς), Κώστας Ζαϊμάκης (κιθάρα), Δημήτρης Προκοπίου (μπάσο),  Δαμιανός Τσελεντάκης (πλήκτρα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια