Πολιτισμός

«Έλα κοντά» στην Ροδιά… το μπαλκόνι του Ηρακλείου!

«Όποιος κι αν έρθει στη Ροδιά στέκει και καμαρώνει νομίζει ότι βρίσκεται στου Κάστρου το μπαλκόνι»

Πολλές είναι οι μαντινάδες που έχουν γραφτεί για το πανέμορφο χωριό της Ροδιάς και δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός της «το μπαλκόνι του Ηρακλείου» , μιας και μιλάμε για ένα καταπράσινο χωριό γεμάτο λιόφυτα, κτισμένο αμφιθεατρικά στη πλαγιά του βουνού με ανεπανάληπτη θέα και την Παναγιά Ροδέα να προστατεύει τους ζεστούς ανθρώπους της !

Στο μοναδικό αυτό το τόπο η Αναστασία Μπιτζιλέου μας καλεί να έρθουμε κοντά και να περιηγηθούμε στα κατάφυτα με λουλούδια πλακόστρωτα σοκάκια παρέα με ξένους επισκέπτες , γνωρίζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό του χωριού !

Κάνουμε μια βόλτα στη σπηλιά της φώκιας και ψαρεύουμε ρίχνοντας καθετή , βλέπουμε φαράγγια , μιλάμε για πύργους , κάστρα και Μονές! Κερνάμε σπιτικό παραδοσιακό λικέρ τριαντάφυλλο και γλεντάμε τόσο με το μουσικό συγκρότημα του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη , όσο και με τους υπόλοιπους μουσικούς που κατάγονται από το χωριό , Τάσο Ρεράκη - Αντώνη Ροδιανό, μιας και είναι πλούσια η μουσική παράδοση καλλιτεχνών στο χωριό !

Το χορευτικό συγκρότημα του Γιώργου Μαρή βρίσκεται παρέα με τα Ροδιανάκια στον Πύργο της Ροδιάς, στολίδι για τον τόπο !

Δεν ξεχνάμε ότι και το «Έλα Κοντά» επέλεξε τον Πύργο, προκειμένου να γυρίσει το τρέιλερ της εκπομπής με την Βούλα Στρατάκη και τους μουσικούς της !

Ροδιά λοιπόν !!! Σας την αφιερώνουμε την Κυριακή στις 17:50 στην ΚΡΗΤΗ ΤV !

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια