Πλούσιες δράσεις στα Χανιά, εν όψει Χριστουγέννων

Πολιτισμός
Πλούσιες δράσεις στα Χανιά, εν όψει Χριστουγέννων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρώμα γιορτής μέσα από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις

Φως και χρώμα στις γιορτινές ημέρες για κατοίκους και επισκέπτες των Χανίων φιλοδοξεί να δώσει η δημοτική αρχή μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που οργανώνει και οι οποίες με αφετηρία την πόλη εκτείνονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Σήμερα στις έξι το απόγευμα ανοίγει τις πύλες της η «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη» στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, το Κάστρο των Εκπλήξεων, το Χριστουγεννιάτικο Εξπρές, το Παγοδρόμιο, η Γειτονιά της Αγάπης, καλούν τον κόσμο να τα εξερευνήσει, ανακαλύπτοντας πως όλοι μέσα τους κρύβουν ένα παιδί. Ταυτόχρονα έχουν προγραμματιστεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, υπαίθρια δρώμενα που θα δώσουν ένα ξεχωριστό τόνο στην καθημερινότητα.

Κορυφαία γιορτινή διοργάνωση και για τη φετινή χρονιά είναι το Santa Ran που θα διεξαχθεί στις 26 Δεκεμβρίου με στόχο όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες Άι Βασίλιδες να πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης για να ενισχύσουν οικονομικά προνιακά ιδρύματα και συλλόγους που στηρίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας. Είναι η πρώτη χρονιά που τη σκυτάλη της διοργάνωσης ανέλαβε η δημοτική αρχή, η οποία μάλιστα επιχορήγησε το Santa Ran με το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ. Σήμερα σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στις δύο το μεσημέρι, θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του 9ου Santa Ran.

Στα εγκαίνια της  Χριστουγεννιάτικης Παραμυθούπολης απόψε, μικροί και μεγάλοι, θα απολαύσουν  χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα παραδοσιακά κάλαντα από τη Χορωδία Ενηλίκων του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. καθώς και κεράσματα από το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων  και την ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν με τέμπερες το ονειρικό χωριό του Άγιου Βασίλη με την καθοδήγηση της Ελένης Καρτσωνάκη από το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Νέας Χώρας ενώ στις οκτώ το βράδυ η Χανιώτισσα τραγουδίστρια Βάλια Αλεξίου με τη μουσική της παρέα θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους  σε ένα άκρως γιορτινό κλίμα.

Χαρακτηριστικό της έμφασης που δίνεται φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις είναι ότι στο βασικό πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνονται μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου περισσότερες από διακόσιες εκδηλώσεις που οργανώνονται τόσο στην πόλη όσο και στις περιαστικές περιοχές. Είναι δε η πρώτη φορά που αξιοποιείται ως χώρος εορταστικών εκδηλώσεων το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας όπου στήθηκε η «Παραμυθούπολη».

Στο πάρκο έχουν στηθεί δεκάδες μικρά σπιτάκια  όπου θα γίνονται διάφορες δράσεις ενώ στον  ίδιο χώρο θα λειτουργεί  και «η γωνιά της αγάπης»  όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αγορές με τα έσοδα να δίνονται σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ακόμα στο θέατρο « Μίκης Θεοδωράκης» οργανώνεται από 21- 23 Δεκεμβρίου μουσικό τριήμερο , ενώ το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου ανοίγει τις πύλες του φιλοξενώντας δράσεις για παιδιά. Εκτός από αυτές τις δράσεις,  στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται προβολές παιδικών ταινιών, μουσικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, βραδιές χορού, παραδοσιακές εκδηλώσεις,  φεστιβάλ μαριονέτας.

Όλες οι δράσεις θα λάβουν χώρα με φόντο τη φωτισμένη πόλη. Σε αυτές τις γιορτές και σε μια προσπάθεια ο δήμος να γίνει περισσότερο φωτεινός, φωταγωγήθηκαν περισσότερα από σαράντα σημεία και πλατείες . Παράλληλα τοποθετήθηκαν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις σε κεντρικούς δρόμους  μεταδίδονται εορταστικοί ρυθμοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News