Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικο Κάστρο: Kονσέρτο στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Θα ακολουθήσει εκδήλωση λόγου στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Ένα «Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου. Το κονσέρτο θα ξεκινήσει στις 20:00 και έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Συμμετέχουν προχωρημένοι σπουδαστές από όλες τις Σχολές Οργανικής και Φωνητικής Μουσικής. Η Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του Γιάννη Δαμαρλάκη. Η Παιδική Χορωδία και το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του Άρη Σφακιανάκη.

Νωρίτερα, το ίδιο απόγευμα στις 18:00, στην Αίθουσα Τελετών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης (Αλκιβιάδου 10- Μπεντεβή) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση λόγου και μέλους με αφορμή της επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων. Τίτλος της εκδήλωσης είναι : «Προσκύνημα στο λίκνο της αγάπης». Ο Ψαλτικός Χορός, η Χορωδία και η Ορχήστρα της Πατριαρχικής Ακαδημίας θα παρουσιάσουν ύμνους και κάλαντα ενώ φοιτητές και φοιτήτριες θα διαβάσουν και θα απαγγείλουν πατερικά και ποιητικά κείμενα με θέμα τη Γέννηση του Χριστού. Η εκδήλωση έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια