Γιώργος Φραγκιαδάκης: Ο συγγραφέας… ετών 11, παρουσίασε το βιβλίο του!

Πολιτισμός
Γιώργος Φραγκιαδάκης: Ο συγγραφέας… ετών 11, παρουσίασε το βιβλίο του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μικρός συγγραφέας παρουσίασε το συγγραφικό του δημιούργημα «Ο Αμήχανος μηχανικός... και το πιστόνι»

Το βιβλίο του παρουσίασε ο μικρός συγγραφέας, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Στην κατάμεστη πραγματικά αίθουσα του πολύκεντρου νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στην Ανδρόγεω, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, έγινε η παρουσίαση του βίβλου «Ο Αμήχανος μηχανικός... και το πιστόνι» των εκδόσεων «Οσελότος».

Άνθρωποι κάθε ηλικίας παρευρέθηκαν εκεί για να δουν από κοντά τον 11χρονο Γιώργο Φραγκιαδάκη στο πρώτο συγγραφικό δημιούργημα.

Δασκάλες του μικρού από προηγούμενες τάξεις καθώς και οι διευθύντριες του 28ου & 57ου δημοτικού κυρία Ρένα Ζαχαριουδάκη και κυρία Καλλιόπη Φακινου τίμησαν με την παρουσία τους τον μικρό συγγραφέα.

Κατασκευές από πιστόνια-ανθρωπάκια, με πιο εντυπωσιακό εκείνο στην είσοδο, που ήταν ένα μεγάλο πιστόνι καθισμένο σε ένα σκαμπό και στα μεταλλικά χέρια του κρατούσε ένα καλάθι με σοκολάτες για τους καλεσμένους, τραβούσαν το βλέμμα σε όποιον έμπαινε μέσα στην αίθουσα.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την εισήγηση της εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Μαρίας Καριωτάκη, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του βιβλίου ήταν δίπλα στο μικρό συγγραφέα, τον ενθάρρυνε και του έδινε πολύτιμες συμβουλές.

Έπειτα ακολούθησε η ομιλία της εικονογράφου του βιβλίου, Κατερίνας Γιακουμάκη, που αποκάλυψε πως ο μικρός Γιώργος συμμετείχε ενεργά στην εικονογράφηση μιας και ο ίδιος είχε χωρίσει το κείμενο όπως επίσης της περιέγραψε πως ακριβώς φανταζόταν κάθε εικόνα, εκείνη με τη σειρά της απλά το αποτύπωσε στο χαρτί.

Στην συνέχεια η εκπαιδευτικός, Στέλλα Μπαλτζάκη («Χρωματιστή κιμωλία»), είχε ετοιμάσει με τον μικρό συγγραφέα και τον φίλο του Γιάννη Πετράκη ένα μικρό θεατρικό στο οποίο συμμετείχαν και πολλά από τα παιδιά που παρευρισκόταν εκεί.

Τα γέλια των παιδιών «χρωμάτισαν» αυτήν την πρωτότυπη για τα σημερινά δεδομένα εκδήλωση, αφού σπάνια συναντάμε ένα μικρό παιδί να ασχολείται με την συγγραφή βιβλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News