Πολιτισμός

Φωταγώγησαν χριστουγεννιάτικο καράβι στην Ελιά!

Όμορφες δράσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελιάς που έθεσε σε λειτουργία και δύο υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες

Πολύ δραστήριος είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς Πεδιάδος με όμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις όλους αυτούς τους μήνες, που κορυφώνονται μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού έγινε φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου καραβιού! Την φωταγώγηση έκανε ο Δήμαρχος Χερσονήσου ο κ. Σέγκος μαζί με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού.

Επίσης άλλη μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου, είναι η δημιουργία δύο υπαίθριων δανειστικών βιβλιοθηκών, που λειτουργούν δωρεάν και μπορούν να δανειστούν βιβλία παιδάκια νηπίου, δημοτικού, γυμνασίου, καθώς και ενήλικες.

Η μία τοποθετήθηκε έξω από τα γραφεία του Συλλόγου και η δεύτερη έξω από τα γραφεία της κοινότητας στην πλατεία του χωριού.

«Ως Πολιτιστικός Σύλλογος θελήσαμε να αντιδράσουμε στην τάση του καιρού μας, όπου βλέπουμε ακόμη και στις πλατείες μας να επικρατεί τουλάχιστον από την πλευρά των νέων αυτή η προσήλωση στα κινητά και τα tablet" αναφέρουν οι εμπνευστές των υπαίθριων βιβλιοθηκών και συνεχίζουν: Έτσι, λοιπόν, φέραμε το βιβλίο στο δημόσιο χώρο και δημιουργήσαμε δύο υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες, για όλους", αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς με την ελπίδα πως η πρωτοβουλία αυτή θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο και σταδιακά θα προστεθούν κι άλλες υπαίθριες βιβλιοθήκες και σε άλλα σημεία του χωριού...

Με ανακοίνωσή τους, οι υπεύθυνοι ευχαριστούν "θερμά τον κύριο Άρη και την κυρία Ελευθερία Καραντεμοίρη και το "Φτιάξτο μόνος σου", για την δωρεάν κατασκευή της μίας από τις δύο βιβλιοθήκες, καθώς και την κυρία Μαρία Πολυχρονάκη για την αγορά των 20 παιδικών βιβλίων, δωρεά προς το σύλλογο".

Σχόλια