Ο Γιώργος Κιμούλης στον 98.4 για «το παγκάκι»

Πολιτισμός
Ο Γιώργος Κιμούλης στον 98.4 για «το παγκάκι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το παγκάκι» έργο του Alexander Gelman, ανεβαίνει την Κυριακή, 21.00 το βράδυ στο Κινηματοθέατρο Αστόρια με τους  Γιώργο Κιμούλη & Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Η παράσταση μετά από την sold out επιτυχία της, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και με το Γιώργο Κιμούλη να μιλάει στον 98.4 για κωμωδία.

Το έργο του Alexander Gelman (ένας από τους πιο διάσημους και περιζήτητους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής της Σοβιετικής ένωσης) θεωρείται αριστούργημα του κοινωνικού και εγχώριου δράματος. Πρόκειται για μια τραγικωμική ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων. Μια μέρα βρήκε ο ένας τον άλλον στο πάρκο. Αυτός και αυτή φέρνουν στη σκηνή το πιο ζωντανό, το πιο εύφορο από τα θέματα – την αγάπη.

Όμως δεν πρόκειται για μια απλή εκδοχή της αγάπης με το συνήθη γοητευτικό ρομαντισμό, αλλά μια τεταμένη υπόθεση με ένα πλούσιο φάσμα συναισθημάτων περιφρόνησης προς την τρυφερότητα, που περνά από τον πόνο στο γέλιο, από την αλήθεια στο ψέμα, από την ανάγκη συντροφικότητας στη μοναξιά. Είναι ένα έργο που για να ανέβει επιτυχημένα απαιτεί την τεράστια ειλικρίνεια, και την αλήθεια της μεταδιδόμενης ικανότητας δύο εξαιρετικών ηθοποιών.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο πεζό θέμα από τη συνάντηση δυο ανθρώπων σε ένα παγκάκι στο πάρκο! Ωστόσο, μια τυχαία συζήτηση μεταξύ δύο «ξένων» συνεπάγεται μια ολόκληρη σειρά συναισθημάτων με γέλια και δάκρυα, μια πραγματική «αναμέτρηση».

Γράφτηκε στη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του ’80, την περίοδο πριν από την πτώση της, όπου κυριαρχούν το αρμπιτράζ και η διαφθορά. Η κοινωνία βρίσκεται σε αδιέξοδο, όπως και ο λαός της. Ονειρεύονται μια άλλη ζωή κάπου αλλού, με κάποιο τρόπο διαφορετικά. Φεύγουν σε άλλους κόσμους, σε ζωές άλλων ανθρώπων, δημιουργούν φανταστικές ιστορίες, αποφεύγουν μια ασφυκτική και απαράδεκτη ρουτίνα, διεκδικώντας μέσω του ψέματος μια ζωή με ουσία.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News