Ενημερωθείτε για την σπουδαιότητα της μουσικής

Πολιτισμός
Ενημερωθείτε για την σπουδαιότητα της μουσικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τετάρτη,04 Δεκ 2019, 17:30
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο
Η επιστημονική εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου

Η Πρωτοβουλία Ίδρυσης Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο οργανώνει επιστημονική εσπερίδα με τίτλο: « Η σπουδαιότητα της μουσικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία - η αναγκαιότητα ίδρυσης Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Κρήτη».

Ο επιστημονικός στόχος της εσπερίδας είναι να παρουσιαστεί το εύρος και η σπουδαιότητα της μουσικής σε τομείς όπως η ανάπτυξη των βρεφών και των παιδιών, η εκπαιδευτική διαδικασία και η κοινωνική συνοχή.

Ο λειτουργικός στόχος της εσπερίδας είναι η ενημέρωση για την επικείμενη ίδρυση Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο και μια πρώτη τεκμηρίωση/συζήτηση για την αναγκαιότητα αυτού του τμήματος στην Κρήτη.

Η εσπερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Λεωφ. Πλαστήρα 49 και Ρωμανού.

 Θα μιλήσουν με αλφαβητική σειρά οι: Αντωνακάκης Δημήτρης, Δροσουλάκης Κώστας, Ιδομενέως Ιωάννης και Σαλούστρος Μανόλης. Χαιρετισμό στις εργασίες της Εσπερίδας θα απευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου Μύρων Μιχαηλίδης. Την επιστημονική εσπερίδα και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίζει η Λίλυ Δάκα.

Η εσπερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ρεθύμνου και του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News