Τα παραμύθια «ζωντανεύουν» στο Μουσείο Φυσική Ιστορίας

Πολιτισμός
Τα παραμύθια «ζωντανεύουν» στο Μουσείο Φυσική Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,01 Δεκ 2019, 11:00
Μουσείο Φυσική Ιστορίας
Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγείται τα πιο μοναδικά παραμύθια

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης υποδέχεται τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου με παραμύθια! Η Ελένη Μπετεινάκη την 1η Κυριακή του Δεκέμβρη παρέα με την ιδιότυπη γραφή του Εμμανουήλ Ροΐδη και γονείς και παιδιά την 3η Κυριακή περιπλανώνται στο Κωνοφόρο δάσος του Μουσείου και δημιουργούν το δικό τους παραμύθι!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 11:00  

H Μηλιά του Ρόϊδη ζωντανεύει και μιλά… διαδραστική αφήγηση!

"Κυκλοφόρησε σε διήγημα τα Χριστούγεννα του 1895  και σήμερα μετά από 120 χρόνια περίπου, ζωντανεύει με κούκλες και αφηγηματική τέχνη  στο ΜΦΙΚ. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι βρίσκει ένα πρωί, κάτω από ένα μηλόδεντρο, μέσα στο δάσος ένα κοριτσάκι, σκεπασμένο με άνθη λευκά, που είχε ρίξει απάνω του ο άνεμος τη νύχτα. Αμέσως το υιοθετούν και το φωνάζουν «Μηλιά». Το κορίτσι έχει μεγάλη καρδιά, αγαπάει πολύ τους γονείς του και προστατεύει με κάθε τρόπο τα ζώα και τα πουλιά του δάσους. Εκείνα με τη σειρά τους το ανταμείβουν και...

Δραστηριότητα : Κάθε παιδί κρατεί ένα μήλο από το σπίτι του, το τοποθετεί σε ένα «μαγικό» σεντούκι  και ένα θεατρικό παιχνίδι ξεκινά…

Τιμή Εισόδου για το παραμύθι: 3€

για τον Σύλλογο Φίλων: δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί

v  Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 11:00

Γράψε το χριστουγεννιάτικό σου παραμύθι στο Κωνοφόρο δάσος του ΜΦΙΚ!

Μια φορά κι έναν καιρό… κάπου κοντά στα Χριστούγεννα σ’ ένα κωνοφόρο δάσος, ένας λύγκας και ένα πλατώνι ή ένα ζώο που ακόμα δεν ξέρουμε το όνομά του μπορεί να γίνει ο ήρωας του παραμυθιού σου! Ακολουθώντας τις λειτουργίες του Προπ η ομάδα του Μουσείου ετοίμασε ένα φυλλάδιο πυξίδα στα μονοπάτια της γραφής! Γονείς και παιδιά ακολουθώντας τα βήματα του φυλλαδίου και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους δημιουργούν το δικό τους παραμύθι!

Το Μουσείο θα συγκεντρώσει τις ιστορίες και τα παραμύθια μαζί με τις ζωγραφιές και θα τα εκδώσει σε ηλεκτρονική μορφή σε έναν συγκεντρωτικό τόμο που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη του 2020! Έχετε όρεξη για γράψιμο και ζωγραφιές;"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News