«Έλα Κοντά» στον Άγιο Θωμά, με την Αναστασία Μπιτζιλέου

Πολιτισμός
«Έλα Κοντά» στον Άγιο Θωμά, με την Αναστασία Μπιτζιλέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απίθανη παρέα γεμάτη ιστορία, αγάπη, ζωντάνια και μπόλικη παράδοση…!

Πολύ κοντά στο Ηράκλειο, σε έναν μοναδικό τόπο όπου δεσπόζουν γιγάντιοι βράχοι ο Άγιος Θωμάς δικαίως έχει ονομαστεί τα «Μετέωρα της Κρήτης»! Μιας και ο Καβαλάρης είναι το σήμα κατατεθέν του υπέροχου χωριού! Λαξευτά σπήλαια που χρησιμοποιήθηκαν ως τάφοι, γραφικά λουλουδιασμένα σοκάκια, διάσπαρτες εκκλησιές, μινωικά πατητήρια και άνθρωποι γεμάτοι σεβασμό για την παράδοση της Κρήτης μας, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα ζήσουμε στο ολοκαίνουργιο επεισόδιο του «Έλα Κοντά» στον Άγιο Θωμά με την Αναστασία Μπιτζιλέου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Θωμά «Ο Λόγιος»!

Ένα επεισόδιο γεμάτο Κρήτη, με την μουσική του Μιλτιάδη Βαρουχάκη αλλά και την συμμετοχή έκπληξη των Άγιο Θωμιανών καλλιτεχνών Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Γιώργο Φραγκιουδακη, Κατερίνα Γαργανουράκη, Μανώλη Φραγκιουδάκη, Ζαχαρία Σχοιναράκη, Γιώργο Σκουλά..!

Ένα τραπέζι με τους φιλόξενους Αγιο Θωμιανούς στήνεται για να μας ξεναγήσει στον τόπο τους , αλλά και να μας αναδείξει τα ήθη και τα έθιμα τους ! Με ένα τρόπο θεατρικό πατάμε τα σταφύλια μας στο «Μινωικό Πατητήρι» και φτιάχνουμε κιοφτέρια(μουσταλευριά)!

Στο κελί της Παναγίας της Καρδιώτισσας μαθαίνουμε να υφαίνουμε , ενώ στο σπιτικό του Αριστείδη κάνουμε μαγειρέματα παραδοσιακά με πρωταγωνιστή τον χοχλιό μιας και στο χωριό τον τιμάνε δεόντως!

"Έλα Κοντά" στον Άγιο Θωμά, σας περιμένουμε την Κυριακή 17:50 στην ΚΡΗΤΗ ΤV!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News