Σε κλίμα συγκίνησης η προβολή της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες»

Πολιτισμός
Σε κλίμα συγκίνησης η προβολή της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ορεινές Συμφωνίες» η ταινία-αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – Και οι τρεις κόρες του στην Πρεμιέρα της ταινίας και στην Κρήτη

Πρεμιέρα και στην Κρήτη έκανε η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» στον Κινηματογράφο «Αττικόν» στα Χανιά. Πρόκειται για μία ταινία - αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η ταινία με τίτλο «Ορεινές Συμφωνίες», αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές από την πολιτική πορεία και την ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία είναι βασισμένη σε σπάνιο αρχειακό υλικό και ανέκδοτες διηγήσεις.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Ιδρύματος Μητσοτάκη στα Χανιά, έγινε σε κλίμα συγκίνησης παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, της Αλεξάνδρας και της Κατερίνας Μητσοτάκη οι οποίες στις Ορεινές Συμφωνίες ανασύρουν μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια σκιαγραφώντας το προφίλ του πατέρα τους.

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στο θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές της ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία που αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», έκανε πρεμιέρα 21 Οκτωβρίου, όπου το «παρών» έδωσε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Ευθυμίου, ενώ η ταινία πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με φόντο σε πολλές από αυτές τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης, ενώ παρουσιάζονται και ντοκουμέντα από την προσωπική του ζωή.

Μάλιστα, για την περάτωση της ταινίας το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» παρείχε στο σκηνοθέτη πλήρη πρόσβαση σε όλο το αρχείο του. Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Ευθυμίου, τόνισε: «Δε νομίζω να ξανακάνω πιο δύσκολη ταινία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News