Πολιτισμός

Βιβλίο

«Ζωντανεύει» ο Μιχαήλ Κόρακας μέσα από τον «Αιώνα του Καπετάνιου»

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 6:30 μμ, Πόμπια

Στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύει η μαχόμενη Κρήτη

«Ζωντανεύει» μέσα από το βιβλίο του τον καπετάν Μιχάλη Κόρακα και την μαχόμενη Κρήτη κατά των Οθωμανών ο συγγραφέας φιλόλογος Μιχάλης Τζανάκης. Το βιβλίο που είναι μυθιστορηματική βιογραφία του Μιχάλη Κόρακα θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Πόμπιας με συνδιοργανωτές τον Δήμο Φαιστού, τον πολιτιστικό σύλλογο Πόμπιας, τις εκδόσεις Ραδάμανθυς και την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Για το βιβλίο με τίτλο «Ο αιώνας του Καπετάνιου-μυθιστορηματική βιογραφία του Μιχάλη Κόρακα» θα μιλήσουν: ο Γιώργος Κουκάκης, εκπαιδευτικός, η Ιωάννα Πατσιανωτάκη, Διευθύντρια Γυμνασίου Πόμπιας, και ο συγγραφέας Μιχάλης Τζανάκης. Θα χαιρετίσουν: εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Φαιστού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας, και των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

«Ο Μιχάλης Τζανάκης συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο το αφηγηματικό του ταλέντο, με τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια πολύχρονης και συστηματικής ιστορικής έρευνας για τον σπουδαίο αγωνιστή της Ελευθερίας Μιχάλη Καρούζο ή Κόρακα» αναφέρει ο εκδότης Χρήστος Τσαντής, επιμελητής της δεύτερης έκδοσης, ο οποίος και προσθέτει: «Στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύει η μαχόμενη Κρήτη που παλεύει να ξεσκλαβωθεί από τα δεσμά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ζωή και οι συνήθειες των κατοίκων, γεγονότα και περιοχές, θρύλοι και πραγματικά περιστατικά. Το βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη για τη ζωή του καπετάν Κόρακα είναι ένα σπουδαίο ιστορικό μυθιστόρημα, που άνετα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με σκοπό την προσέγγιση των μαθητών – φοιτητών στην τοπική Ιστορία. Η 2η έκδοσή του εμπλουτίστηκε με φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, καθώς και μια σειρά από ιστορικές σημειώσεις», Χρήστος Τσαντής, επιμελητής της 2ης έκδοσης».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια