Πολιτισμός

Έκθεση Φωτογραφίας

Έκθεση φωτογραφίας: «Με το βλέμμα της καθημερινότητας» του Νίκου Μανούση

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 6:00 μμ, Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Θα φιλοξενηθεί στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

«Με το βλέμμα της καθημερινότητας» είναι το θέμα της φωτογραφικής έκθεσης του Νίκου Μανούση, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο, από 4 έως 18 Νοεμβρίου 2019.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 18.00.

«Μέσα από τη φωτογραφία νιώθω ότι η ζωή μου δεν περιορίζεται, είναι μια μοναχική διαδρομή που με καλεί να χαθώ στο δικό μου κόσμο. Σ’ έναν περίπατο, ό,τι με ερεθίζει στο μάτι, στη σκέψη, στα συναισθήματα μου, το μοιράζομαι με το κλικ της μηχανής μου, κλικ, το οποίο, όταν το ακούω σε συνδυασμό με αυτό που βλέπω, με αναστατώνει με συναρπάζει.

Δεν είμαι ο φωτογράφος ο οποίος θα καθίσω με τις ώρες, με φακούς, μηχανές και εξαρτήματα, σε κάποιο σημείο για να το φωτογραφίσω. Δεν ξέρω αν είμαι καν φωτογράφος, αυτό που μου αρέσει όμως πολύ να κάνω με τη μηχανή μου είναι να αναζητώ την εικόνα που μου παίζει κρυφτούλι και εγώ πρέπει να την ανακαλύψω, χαμένος μέσα στο χώρο και στο χρόνο. Μετά να βλέπω την εικόνα τυπωμένη, απείραχτη, όπως την αντίκρισα εξαρχής, ανατριχιάζοντας και χαϊδεύοντας τη σαν να είναι κάτι εύθραυστο και ξεχωριστό.

Αυτόν τον κόσμο θέλω να μοιραστώ μαζί σας, φίλοι μου, κι αυτός είναι ο λόγος που κάνω την έκθεση, εκθέτοντας τον εαυτό μου μέσα από τις φωτογραφίες μου.

Μέσα από τη φωτογραφία γνώρισα αγνούς ανθρώπους, έκανα φίλους και γενικότερα μέσα από την τέχνη γνώρισα την αγάπη, την ευγένεια, τον έρωτα, τη ζωη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια