Στέφανος Ξενάκης: O Συγγραφέας των Bestsellers στην Κρήτη

Πολιτισμός
Στέφανος Ξενάκης: O Συγγραφέας των Bestsellers στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«To Δώρο και Κάπταιν» έρχεται στην Κρήτη!

Ο Στέφανος Ξενάκης, συγγραφέας των bestsellers "Το Δώρο και Κάπταιν", ταξιδεύει στην Κρήτη για να μοιραστεί μαζί μας 13 ιστορίες που μπορεί και να μας αλλάξουν τη ζωή!

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 60.000 αντίτυπα "Το Δώρο" έγινε αγαπημένο βιβλίο, αγαπημένο δώρο και το εκδοτικό φαινόμενο της χρονιάς. Παράλληλα, το δεύτερο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες με τίτλο "Κάπταιν", "Γράμματα στον Μπαμπά μου" έχει ήδη αγαπηθεί από χιλιάδες αναγνώστες.

Ο Στέφανος Ξενάκης έχει δώσει ομιλίες σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και έχει συγκινήσει και εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους να δουν την κάθε ημέρα σαν ένα Δώρο.

Στην ομιλία του με τίτλο «13 ιστορίες που μπορεί και να σας αλλάξουν τη ζωή» ο Ξενάκης, μέσα από καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας, αναδεικνύει μια σειρά από απλές και φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές που κάνουν τη διαφορά και παρουσιάζει έναν διαφορετικό τρόπο θέασης της ζωής που θα σας συναρπάσει!

Ο Στέφανος Ξενάκης στην Κρήτη

19:00 Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης (Λ. Ηγ. Γαβιρήλ 59, Ρέθυμνο)

19:30 Αίθουσα Ανδρόγεω (Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο)

Διοργάνωση: Βιβλιοπωλείο Χαρταετός

21:00 Κήπος Καφέ (Δημοτικός κήπος Χανιών)

Διοργάνωση: Βιβλιοπωλείο Κoukoubook

Το δώρο

Το Δώρο: Ένα Ημερολόγιο Θαυμάτων είναι ένα βιβλίο-πρό(σ)κληση. Μια πρόσκληση να βυθιστούμε στον εσωτερικό μας κόσμο, να αναμετρηθούμε με τις αποφάσεις μας, με τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, με τον τρόπο τον οποίο ζούμε. Δεν ορίζει συγκεκριμένα μονοπάτια στη ζωή μας παρά μόνο βάζει προκλήσεις. Μια σειρά από απλές καθημερινές ιστορίες, από θαύματα που συμβαίνουν σε όλους μας και συχνά τα προσπερνάμε.

Τα μηνύματα του βιβλίου και η αίσθηση αισιοδοξίας και προοπτικής που χαρίζει, μας «προτρέπουν» να τα μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

«Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο. Να το ανοίγεις. Μην το πετάς».

Μπαμπάς είναι αυτός που ξυπνάει στις τρεις το πρωί να σου φέρει νερό όταν διψάς.

Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει ατέλειωτες κωλοτούμπες σε σένα και τους κολλητούς σου.

Μπαμπάς είναι αυτός που περιμένει τα νέα σου σαν τρελός, αλλά ποτέ δεν θα σ’ το πει.

Μπαμπάς είναι αυτός που η μυρωδιά του είναι η πιο μαγική, αλλά κι η πιο διακριτική στον

κόσμο ολόκληρο.

Μπαμπάς είναι αυτός που κόβει τη βασιλόπιτα την πρώτη μέρα του χρόνου.

Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα.

Μπαμπάς είναι αυτός που όταν τον χάσεις, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου.

Διαβάζοντας τον ΚΑΠΤΑΙΝ θα νιώσεις ένα σεισμό μέσα σου. Ένα σεισμό που ίσως σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τους δικούς σου γονείς, είτε ζουν είτε όχι. Σίγουρα όμως θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τον γονιό που έχεις μέσα σου.

Βλέπεις, όταν έρθει η ώρα να την κάνεις, μόνο θύμησες, μυρωδιές κι αγκαλιές θα αφήσεις πίσω. Κι αγάπη. Μπόλικη αγάπη.

Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο ΕΔΩ 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Στέφανος Ξενάκης ζει στην Αθήνα, είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας. Το πρώτο του βιβλίο, Το Δώρο, κυκλοφόρησε το 2018 και έγινε #1 Bestseller. Πρίν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του: Κάπταιν, Γράμματα στον Μπαμπά μου.

Δίνει ομιλίες ανά την Ελλάδα με τίτλο «13 ιστορίες που μπορεί και να σου αλλάξουν τη ζωή». Παράλληλα, εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το μάθημα «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ», ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την πρώτη κιόλας δημοτικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News