«Sinuk»: Το συγκλονιστικό βίντεο κλιπ των «Loopia Band»

Πολιτισμός
«Sinuk»: Το συγκλονιστικό βίντεο κλιπ των «Loopia Band»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντλεί έμπνευση από το προσφυγικό ζήτημα και τον πόνο του πολέμου

«Δυο μικρά προσφυγόπουλα που έχασαν τους γονείς τους, περιπλανιούνται χαμένα στον δρόμο, σε ένα σκηνικό που θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη».

Η ιστορία αυτή αποτελεί την πλοκή από το συγκινητικό βίντεο κλιπ του μουσικού συγκροτήματος «Loopia Band», αποτελούμενο από την Ίριδα-Βασιλική Τσιγάρα και τον Αντώνη Βουμβουλάκη, που δημοσίευσαν την πρώτη – εξ ολοκλήρου – δική τους αυθεντική δουλειά με τίτλο «Sinuk».

Το βίντεο αντλεί έμπνευση από το έντονο προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί την χώρα και την ήπειρο μας αλλά και από τον πόνο του πολέμου.

«Σαν καλλιτέχνες, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευαίσθητοι και να επηρεαζόμαστε από τους θανάτους και τους πνιγμούς που συμβαίνουν στην “γειτονιά” μας. Η Ίριδα δημιούργησε τους στίχους ακριβώς από το στοιχείο αυτό», μας εξιστορεί ο Αντώνης Βουμβουλάκης.

Το εμπνευσμένο βίντεο κλιπ, αποτελεί δημιουργία του Στέλιου Αλεξανδράκη, με τον οποίο «δούλεψαν πολύ και συντονισμένα» για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε εικόνα. Η παραγωγή έχει χαρακτηριστικά ταινίας μικρού μήκους και απέχει από το κλασσικό παράδειγμα βίντεο κλιπ που έχουμε συνηθίσει.

«Η πλοκή του βίντεο κλιπ, αφορά δυο μικρά προσφυγόπουλα που έχασαν τους γονείς τους και περιπλανιούνται χαμένα στον δρόμο, σε ένα σκηνικό που θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη». Μέσα από τον πόνο και τις δυσκολίες, τα μικρά παιδιά σχεδιάζουν την διαφυγή τους μέσω μιας βάρκας, στο «ταξίδι» τους για την σωτηρία.

«Η μέδουσα που ζωγραφίζει το μικρό κορίτσι και η ενασχόληση της αυτή με την ζωγραφική, που της δίνει δύναμη στις δύσκολες στιγμές, εμφανίζεται στο βίντεο κλιπ ως η απεικόνιση της παιδικής ανάμνησης, μέσα από την εμφάνιση των ζωντανών μεδουσών στο Ενυδρείο Κρήτης».

Στο σημείο αυτό βλέπουμε τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος, ως τα προσφυγόπουλα που πλέον ενηλικιώθηκαν και κατάφεραν να διαφύγουν από τον κίνδυνο και συνεχίζουν με αισιοδοξία την ζωή τους.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο κλιπ, «νικά» η αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον και τελικά η ίδια η ζωή. Σύμφωνα με τον Αντώνη Βουμβουλάκη, το σημείο αυτό συνδέεται ιδανικά με τους στίχους της Ίριδας, «Η ζωή μου είναι πικρή, τα ράμματα σου με καίνε, τα μάτια μου είναι κλειστά» όμως «Όχι πια».

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον σκηνοθέτη Στέλιο Αλεξανδράκη και το Ενυδρείο Κρήτης για την άψογη συνεργασία και για την χορήγηση της άδειας, αλλά και όσους συμμετείχαν και δούλεψαν για το βίντεο κλιπ, πολλοί από αυτούς, μάλιστα, αφιλοκερδώς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News