Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Πολιτισμός
Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαδραστική διαδρομή στο χρόνο και τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Το Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019, ημέρα που έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών , το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο γιόρτασε, καλώντας τους εκπαιδευτικούς του νομού Ηρακλείου σε μια διαδραστική διαδρομή στο χρόνο και τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων.

Οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση «Αρχαία Ελλάδα-Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», ταξιδεύοντας στο πανόραμα των σπουδαίων τεχνολογιών της ελληνιστικής περιόδου.

Ενημερώθηκαν για την ιστορία του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας που ξεκινά από το 2003 στο Κατάκολο Ηλείας και καταλήγει στο ενετικό Μέγαρο Ιττάρ της οδού Επιμενίδου 18, στο Ηράκλειο.

Συζήτησαν για τον καθοριστικό ρόλο του μουσειακού περιβάλλοντος και των τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην άτυπη μάθηση αλλά και το ρόλο των μαχόμενων εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη, τη πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, επίσης γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου και καθιερώθηκε το 1994 μετά από την απόφαση της UNESCO/ΔΟΕ για την Σύσταση σχετικά με το Καθεστώς των Εκπαιδευτικών, ενώ τιμά την Ελεύθερη Διδασκαλία που υπογράφηκε το 1966.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News