3o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης: Ξένοι και ντόπιοι έγιναν ένα στο Αβδού

Πολιτισμός
3o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης: Ξένοι και ντόπιοι έγιναν ένα στο Αβδού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη γιορτή λαϊκού πολιτισμού στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, που διεξάγεται απόψε στο Αβδού και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Ιωάννη Ηρακλείου στις 08:00 το βράδυ

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και ξένοι ενώθηκαν και έγιναν μία παρέα!

Με παραδοσιακές φορεσιές, περπάτησαν στα σοκάκια του χωριού, τραγούδησαν, γέλασαν, χόρεψαν, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και ποιοτικό θέαμα από ξένα και ελληνικά καλλιτεχνικά σχήματα.

Έσμιξαν σε μία μεγάλη γιορτή φιλίας και επικοινωνίας διαφορετικές κουλτούρες και μουσικές παραδόσεις τεσσάρων διαφορετικών χωρών, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης, που διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος του χωριού σε συνεργασία με το γραφείο «ProΠΑΝΤΟΣ - Folkway».

Παρέλαση πραγματοποίησαν στα σοκάκια του χωριού, λίγο πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, υπό τους ήχους της κρητικής λύρας, όλα τα σχήματα που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες!

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ φιλοξενεί χορευτικά συγκροτήματα, καθώς και χορωδίες από τέσσερις διαφορετικές χώρες και πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία ενώ από τη χώρα μας το «παρών» δίνουν Μακεδόνες, Θρακιώτες και φυσικά Κρητικοί.

Ειδικότερα, διακόσιοι χορευτές και μέλη από χορωδίες από Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Ιράν, Θεσσαλονίκη, Πλαταμώνα και Κρήτη «ταξιδεύουν» δημότες και επισκέπτες μέσα από αυτή τη μεγάλη «γιορτή».  

Ένα μοναδικό και ξεχωριστό θέαμα απόψε στο χωριό Αβδού εκεί που ντόπιοι και ξένοι γίνονται ένα και αύριο Κυριακή στον Άγιο Ιωάννη στις 8 το βράδυ. 

Απολαύστε το μοναδικό αυτό θέαμα, στο οποίο μπορούν να παραβρεθούν όσοι επιθυμούν καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=NvugL91m6Kc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News