default-image

Τίμησαν τον μεγάλο δάσκαλο και καλλιτέχνη Σπύρο Σηφογιωργάκη

Πολιτισμός
Τίμησαν τον μεγάλο δάσκαλο και καλλιτέχνη Σπύρο Σηφογιωργάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εκδήλωση με την παρουσία σημαντικών καλλιτεχνών της κρητικής μουσικής

Ζωντανός στις μνήμες όχι μόνο της οικογένειάς του αλλά και των ανθρώπων που τον αγάπησαν και όσων  τον γνώρισαν ή απλά αγαπούν την κρητική μουσική και παράδοση,  μένει έξι χρόνια μετά το θάνατό του ο Σπύρος Σηφογιωργάκης.

Ένας από τους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στην κρητική μουσική, μεταλαμπαδεύοντας την πολιτιστική μας παράδοση στους μαθητές του που ξεχώρισαν και ξεχωρίσουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Ο Σπύρος Σηφογιωργάκης, μια έντονη προσωπικότητα της κρητικής μουσικής που με τη λύρα του εξύψωνε τον πολιτισμό του τόπου, ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, την οποία πλαισίωσαν μουσικά, άτομα που βρέθηκαν μαζί του, άτομα που διδάχθηκαν, άτομα που όπως είπαν δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και μέλη της οικογένειάς του, που μίλησαν για τον Σπύρο Σηφογιωργάκη. Τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τον δάσκαλο, τον κρητικό.

Ενώ εθελοντικά σε αυτή συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής, που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον δάσκαλό τους, όπως τόνισαν, που  πρόσφερε τα μέγιστα στην κρητική μουσική και παράδοση.

Ο Σπύρος Σηφογιωργάκης είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη στην Εκπομπή της ΚΡΗΤΗ ΤΒ ΔΙΑΚΡΗΤΙΚΆ και την Βούλα Νεονάκη.

Στο σπίτι τους στους Βώρους είχε μιλήσει για την μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, τη λαχτάρα του να ζήσει με αυτή σε όλη του τη ζωή αλλά και την πιστή του πορεία με γνώμονα την διατήρηση της παράδοσης.

https://www.youtube.com/watch?v=NSr9t3fpb-E?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News