Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν «επισκέπτεται» το Ηράκλειο

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 9:15 μμ, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Η θέση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν "επισκέπτεται" το Ηράκλειο με το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο Σπίτι Κρεβάτι κι Εκκλησία», στον Θεατρικό Σταθμό, την Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 21.15

Το Θέατρο Τέχνης, από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα, πιστό στο στίγμα του, στους στόχους του και στην αισθητική του πορεία, αποφάσισε την περίοδο 2019-2020 να παρουσιάσει μια από τις παραγωγές του στο 'εκτός των τειχών' κοινό του Ηρακλείου . Πρόκειται για το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε "Όλο Σπίτι Κρεβάτι κι Εκκλησία ", σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη ( Διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου) και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

«Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια.

Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέγερση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.»

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω του βιβλιοπωλείου Λέξις (οδ Έβανς) καθώς και ηλεκτροκικά από το viva.gr

Συντελεστές:

Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο

Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Μουσική - Στίχοι τραγουδιών: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά και Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου

Μουσικό περιβάλλον: Βάιος Πράπας

Τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα, βασισμένα σε λαϊκές ιταλικές μελωδίες, επεξεργάστηκαν από κοινού ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Βάιος Πράπας.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τζένη Κόλλια

Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

Παίζουν:

Βασιλική Δέλιου (Μια γυναίκα μόνη)

Γιάννα Μαλακατέ (Η μαμά-φρικιό)

Ράνια Παπαδάκου (Έχουμε όλες την ίδια ιστορία)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια