Μανόλης Ρασούλης: Το συγκινητικό χάδι της κόρης του στα αποκαλυπτήρια της προτομής του

Πολιτισμός
Μανόλης Ρασούλης: Το συγκινητικό χάδι της κόρης του στα αποκαλυπτήρια της προτομής του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη γειτονιά του, στα Καμίνια, και δίπλα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, του ΟΦΗ, το πάρκο που αφιερώθηκε στη μνήμη του αείμνηστου τραγουδοποιού...

«Το πνεύμα του πατέρα μου, θα είναι εδώ και θα είναι χαρούμενος, εκεί που βρίσκεται»

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην κόρη του αείμνηστου κρητικού Μανόλη Ρασούλη, ενός ανθρώπου που έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Ενός ανθρώπου που αγάπησε με πάθος την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη αλλά και την ομάδα του ΟΦΗ που μάλιστα εδρεύει στη γειτονιά του, τα Καμίνια του Ηρακλείου.

Στη σημερινή εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, πίσω από τη Θύρα 1 του γηπέδου της αγαπημένης του ομάδας, όλοι φώναξαν "αθάνατος" ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε στον επιχειρηματία και φίλο του ΟΦΗ Αντώνη Παπαδάκη που χρηματοδότησε την κατασκευή της προτομής...

Στην ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ υπάρχουν λόγια καρδιάς αλλά και ιδιαίτερα συγκινητικά:

Αναλυτικά αναφέρει: "Ο Μανόλης Ρασούλης, έχει πλέον το δικό του χώρο, λίγα μέτρα από το Γεντί Κουλέ, όπου συνήθιζε να υποστηρίζει με πάθος, τον αγαπημένο του ΟΦΗ.

Ο μεγάλος συνθέτης, που έγραψε τον ύμνο του ΟΦΗ, αλλά και πολλά τραγούδια που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται από όλους τους Ελληνες, επέστρεψε στο σπίτι του.

Στην συμβολή, των οδών Πετλέμπουρη και Ισαύρων πίσω από τη θύρα 1 του γηπέδου του ΟΦΗ, εγκαινιάστηκε η προτομή του, ενώ και το μικρό πάρκο που την φιλοξενεί πήρε το όνομα του.

Λίγα μέτρα μακριά, επί της οδού Πετλέμπουρη, βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Μανόλη Ρασούλη και για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, επέλεξαν τον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του Μανόλη Ρασούλη.

Μια προτομή, αλλά και μια φανέλα με το χαρακτηριστικό νούμερο 4, για τον μεγάλο στιχουργό, που είχε μεγάλη αγάπη στην ομάδα του, όπως αποκάλυψε βαθιά συγκινημένη η κόρη του, Ναταλία Ρασούλη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «ο πατέρας μου, λάτρευε την Κρήτη και τον ΟΦΗ. Τα χαρακτηριστικά του ήταν τρία. Ηταν Καζαντζακικός, Καζαντζιδικός και ΟΦητζής!».

Η Ναταλία Ρασούλη με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε ακόμη ότι «ο πατέραςμου λάτρευε την Κρήτη. Ηταν η μεγάλη του αδυναμία. Όπου βρισκόταν έλεγε, ότι είναι Κρητικός ελληνικής καταγωγής».

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης χαρακτήρισε τον Μανόλη Ρασούλη «ποιητή». Όπως είπε «το στιχουργός είναι μάλλον πενιχρό για αυτόν. Είναι τιμή για το Ηράκλειο, να έχει ένα ποιητή. Ευτυχώς βρέθηκε ο ΟΦΗ και ο Αντώνης (Κοτσιφάκης), για να γίνει όλο αυτό».

Προσωπικές εμπειρίες, από τον Μανόλη Ρασούλη στα παιδικά του χρόνια, μοιράστηκαν στην εκδήλωση, κάτοικοι της περιοχής, παιδικοί του φίλοι, άνθρωποι με τους οποίους πήγαινε στο γήπεδο του ΟΦΗ, ψάχνοντας όπως όλοι ένα εισιτήριο, για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, ανέφερε ότι «αυτό που έκανε ο ΟΦΗ για τον Μανόλη Ρασούλη, είναι το ελάχιστο, που μπορούσε να γίνει».

Ενώ το μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Αντώνης Κοτσιφάκης, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον επιχειρηματία Αντώνη Παπαδάκη, ο οποίος χρηματοδότησε την κατασκευή της προτομής.

Στα εγκαίνια της προτομής, η οικογένεια του ΟΦΗ, ήταν παρούσα. Εκτός από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, που ήταν σύσσωμο, το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Ιάσων Παπαστεφανάκης εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης, οι παλιοί παράγοντες, Νίκος Δουλουφάκης, Αριστείδης Λεβεντάκης.

Ακόμη, παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκπρόσωπος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, ο αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης , κάτοικοι της περιοχής των Καμινίων και φίλοι της οικογένειας Ρασούλη.

Στην αποκάλυψη της προτομής, όλοι φώναξαν «Αθάνατος!» και το «Ρασούλη, ζείς, για πάντα ΟΦΗτζής!» σε θερμά χειροκροτήματα και με πολύ συγκίνηση."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News