«Τέχνη Καθ’ Οδόν»: Η Ρίτα Αντωνοπούλου στην πρώτη ημέρα του φεστιβάλ

Πολιτισμός
«Τέχνη Καθ’ Οδόν»: Η Ρίτα Αντωνοπούλου στην πρώτη ημέρα του φεστιβάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 19:00 στην πλατεία 18 Άγγλων

Το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» αρχίζει και επίσημα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Πέρα από τις 19 εκθέσεις που ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκινά στις 19.00 στην Πλατεία 18 Άγγλων, συνεχίζεται στις 20.30 στο Αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και κορυφώνεται στις 21.30, στην Πλατεία Ελευθερίας με συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και των «Αρμός».

Πρόγραμμα Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου:

Πλατεία 18 Άγγλων

19:00: Πρωτοτυπώντας φέτος, η «Μουσική ομάδα Θρακιωτών Κρήτης» και οι χορευτικές ομάδες Θρακιωτών, Μακεδόνων και Ηπειρωτών αποφάσισαν να ...προθερμάνουν την ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, χαρίζοντάς μας μια καντάδα και παρουσιάζοντας χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο. Ξεκινούν από την Πλατεία 18 Άγγλων και ακολουθούν τη διαδρομή: Πλατεία Αγίου Τίτου – Λιοντάρια - Πλατεία Δασκαλογιάννη -Πλατεία Κορνάρου – Πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

  • Τις χορευτικές ομάδες συνοδεύουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Παπαναστασίου (Κλαρίνο), Θεοδόσης Αμπατζιάνης (Ούτι, Τραγούδι), Παναγιώτης Ζηκίδης (Ακορντεόν και Γκάιντα), Κωνσταντίνος Γεωργιάδης (Κρουστά).

Βασιλική του Αγίου Μάρκου

20:30 – 20:45: Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη, δίνει το σύνθημα της επίσημης έναρξης του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2019».

20:45: Οι «Αντικρουστοί»... διατυμπανίζουν το γεγονός! Ξεκινώντας από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σας καλούν να τους ακολουθήσετε στην καθιερωμένη μουσική τους διαδρομή προς την Πλατεία Ελευθερίας! Μαζί τους ο ξυλοπόδαρος Mojo Stilts (κατά κόσμον Θάνος Σμυρνάκης) και η Μίκα, με θεματικά κοστούμια κι ένα ...παραμύθι!

Πλατεία Ελευθερίας

21:00: Η Φιλαρμονική και οι Αντικρουστοί φτάνουν στην πλατεία, σκορπίζοντας γύρω τους νότες χαράς.

21:30: «Μια Σταγόνα Φως» - Η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντάει επί σκηνής το Συγκρότημα «Αρμός».

Στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, με ιδιαίτερα επιτυχείς παραστάσεις και δυνατές συνεργασίες με τους πιο καταξιωμένους συνθέτες, η Ρίτα Αντωνοπούλου συμπράττει με το συγκρότημα «Αρμός» σε μια μοναδική συναυλία για το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2019»!

Με όχημα την κοινή τους αισθητική, αλλά και την συνεργασία τους στον τρίτο δίσκο του συγκροτήματος, η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι «Αρμός» ενώνουν τις καρδιές και το ταπεραμέντο τους, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με δικά τους τραγούδια. Παράλληλα ζωντανεύουν και αποδίδουν με σεβασμό σημαντικά τραγούδια γνωστών δημιουργών, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

  • Οι Αρμός είναι οι: Λευτέρης Μουρτζάκης στο τραγούδι, Μάνος Σμαργιανάκης στο τραγούδι και την κιθάρα και Απόστολος Ξυριτάκης στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Μαζί τους επί σκηνής οι δεξιοτέχνες μουσικοί: Στέφανος Κουρουπάκης (Μπάσο), Νίκος Βογιατζάκης (Κιθάρες), Θανάσης Βασιλάκης (Μπουζούκι), Παναγιώτης Μαυράκης (Τύμπανα).

Υπεύθυνος Ήχου: Νίκος Τριαλώνης.

Η παράσταση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης.

Το 4o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» θα διαρκέσει έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News