Γίνετε σκηνοθέτες μίας ταινίας με πρωταγωνιστή το Ηράκλειο

Πολιτισμός
Γίνετε σκηνοθέτες μίας ταινίας με πρωταγωνιστή το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύκεντρο Νεολαίας Οδός Ανδρόγεω Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 8:30 μ.μ.

Βάλτε το μεράκι σας, την αγάπη για την πόλη σας - το Μεγάλο Κάστρο - και ένα μέσο καταγραφής κινούμενης εικόνας και δημιουργήστε τη δική σας ταινία, μέσα από τη δική σας ματιά!

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Τέχνη Καθ' οδόν, η ομάδα Dziga Power σας προσκαλεί να καταθέσετε τη ματιά σας και να γίνετε συνδημιουργοί μιας ταινίας με πρωταγωνιστή την Πόλη του Ηρακλείου.

Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται να αποτυπώσουν σε video γνωστές, αλλά και άγνωστες πτυχές της πόλης μας και της ζωής μέσα σ' αυτή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι, ενδιαφέρον για το Ηράκλειο και ένα μέσο καταγραφής κινούμενης εικόνας. Δεν έχει σημασία αν αυτό είναι μια επαγγελματική κάμερα, μια φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα λήψης video ή απλά ένα κινητό.

Στην αρχή της βραδιάς θα προβληθεί η αριστουργηματική ταινία «Ο Άνθρωπος με την Κινηματογραφική μηχανή» του Dziga Vertov που αποτέλεσε και την έμπνευση για το όλο εγχείρημα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να βγουν στους δρόμους και τις γειτονιές του Ηρακλείου και να καταγράψουν ό,τι αγαπούν, αντιπαθούν ή τους κινεί το ενδιαφέρον στην πόλη μας. Η πρωτότυπη αυτή δράση θα διαρκέσει από το Σάββατο 21/9/2019 μέχρι και την Τρίτη 24/9/2019. Το βράδυ της τελευταίας μέρας οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν το κινηματογραφικό υλικό που θα έχουν μαζέψει. Αυτό θα συγκεντρωθεί ώστε στη συνέχεια να μονταριστεί σε μια κινηματογραφική ταινία - πορτραίτο της πόλης η οποία θα προβληθεί για πρώτη φορά στο επόμενο "Φεστιβάλ Τέχνη Καθ' Οδόν".

Στην ομάδα συμμετέχουν ο σκηνοθέτης Γιώργος Μαστρακούλης, που είναι και ο εμπνευστής της ιδέας, οι φωτογράφοι Μανώλης Βάρδας και Στέλλα Μελιγκουνάκη, ο σκηνοθέτης και μοντέρ Μιχάλης Αλεξάκης και ο μουσικός και συνθέτης Ισίδωρος Παπαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News