«Γιορτή Μουσταλευριάς» από τον πολιτιστικό σύλλογο Αθανάτων

Πολιτισμός
«Γιορτή Μουσταλευριάς» από τον πολιτιστικό σύλλογο Αθανάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,21 Σεπ 2019, 18:30
Πολιτιστικό Κέντρο Αθανάτων
Πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

«Γιορτή Μουσταλευριάς» οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθανάτων με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου οργανώνει τη  στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αθανάτων.

Όπως αναφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος, «το αμπέλι ήταν η ζωή του τόπου μας, είναι οι μνήμες μας και βασικό στοιχείο της ταυτότητας και του πολιτισμού μας, θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση της αμπελουργικής μας παράδοσης και στην ανάδειξη της παραδοσιακής κρητικής διατροφής. Έτσι οργανώνουμε μια γιορτή με εκδηλώσεις βιωματικού χαρακτήρα και με πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Οι απογευματινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την ανάγνωση μύθων για το αμπέλι. Τα μικρά παιδιά θα συμμετάσχουν «παίζοντας». Έπειτα, κυρίες του Συλλόγου θα μας δείξουν πώς παρασκευάζεται η μουσταλευριά και θα την δοκιμάσουμε όλοι. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη διαχρονική σημασία του αμπελιού μέσα από λογοτεχνικά κείμενα. Θα απολαύσουμε την παράσταση του Κου-κλό θέατρου Κρήτης «Ο Καραγκιόζης παραλίγο Βεζύρης» και την Ομάδα «Ανώνυμοι Χορευτές» σε χορούς από όλη την Ελλάδα. Η βραδιά θα κορυφωθεί με τη μουσική των εξαίρετων μουσικών Μιχάλη Σπυριδάκη, Κωστή Σφακιανάκη, Άρη Κουτεντάκη και Έφης Μαστορίδη.

 Πάντα ο τρύγος ήταν γλέντι, ξεφάντωμα! Σκοπός μας είναι να το θυμηθούμε και να το ζήσουμε -ιδίως οι νεότεροι και τα παιδιά- μέσα στα πλαίσια, βεβαίως, της εποχής μας.Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News