Νέες οικογενειακές εξερευνήσεις… μέσα στο μουσείο!

Πολιτισμός
Νέες οικογενειακές εξερευνήσεις… μέσα στο μουσείο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παιδιά εξερευνούν παρέα με τους γονείς τους

Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης ξεκινά το φθινόπωρο τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για όλη την οικογένεια. Με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, τα παιδιά εξερευνούν παρέα με τους γονείς τους και ανακαλύπτουν τον κόσμο!

Στο Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας.

Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. Στα οικογενειακά προγράμματα, όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν ενεργό ρόλο και συμμετέχουν ισότιμα, μαθαίνουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση μεταξύ τους, «χάνονται» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας.

Αυτό το μήνα προσκαλούμε γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο των μουσείων μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μες το μουσείο». Τι είναι, τελικά, ένα μουσείο; Τι μπορούμε να κάνουμε ως οικογένεια μέσα σε αυτό; Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους ανακαλύπτουν την έννοια «μουσείο» παρατηρώντας και εξερευνώντας καθημερινά αντικείμενα, αντίγραφα και αυθεντικά τεκμήρια του πολιτισμού. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του ίδιου του επισκέπτη, φτιάχνουν το δικό τους μουσείο και μας ξεναγούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μες το μουσείο» απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 5 έως και 8 ετών και τα αδέρφια τους. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο "Μινιατούρες Kids Play Cafe" τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News